Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Sme svetoví! Košice majú podľa Britov jedinečnú atmosféru

Košice sú jediné slovenské mesto, ktoré odporúča britský denník The Guardian. Naše mesto zaradil medzi 10 európskych miest s jedinečnou atmosférou a odporúčajú ho navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sme svetoví! Košice majú podľa Britov jedinečnú atmosféru
13
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Ocitli sme sa v dobrej spoločnosti. Uznávaný britský denník The Guardian v minulotýždňovom vydaní uverejnil rebríček 10 európskych miest s výnimočnou atmosférou, ktoré sa oplatí navštíviť na jeseň.

Nás teší, že v zozname odporúčajú návštevu Košíc ako jediného mesta zo Slovenska. Do zoznamu sa totiž nedostal ani každý európsky štát.

Unikátne spojenie histórie s kultúrou

Ako sa v denníku píše, Košice sú ideálne aj vďaka výnimočnému spojeniu histórie, kultúry, gastronómie, pozitívnych ľudí a priateľskej atmosféry. Vyzdvihli i prínos pre mesto získaním titulu Európske mesto kultúry 2013. V Košiciach to podľa britského denníka žije. Je tu príjemný nočný život, zaujímavé podujatia, galérie.

Samozrejme, odporúčajú i naše historické pamiatky ako Dóm sv. Alžbety, Miklušovú väznicu, Urbanovú vežu a tiež centrum mesta so spievajúcou fontánou. Spomenuli i Tabačku alebo Mihal Gallery s originálmi Warholových obrazov, ktorá sa nachádza v hoteli Muza.

Oceňujú i blízkosť Maďarska a Ukrajiny a tým i multikultúrnosť v našom meste. V článku nechýbajú ani praktické informácie, ako sa z Londýna do Košíc dostanete alebo koľko stojí priemerná noc v Košiciach.

Okrem Košíc sa do zoznamu dostala i Catania na Sicílií, Belehrad v Srbsku, Kaunas v Litve, Bari v Taliansku, Podgorica v Čiernej hore, Ohrid v Macedónsku, Preveza v Grécku, Grenoble vo Francúzsku a Pula v Chorvátsku.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM