Samospráva

Smeráci si v zastupiteľstve KSK udržali dominanciu, pozrite si rozdelenie politických síl...

Po voľbách v Košickom samosprávnom kraji si Smer udržal svoju dominanciu. Druhou najsilnejšou sa stala pravicová koalícia troch spriatelených strán, no do poslaneckých kresiel zasadne aj pomerne veľký počet nezávislých.

Ilustračný obrázok k článku Smeráci si v zastupiteľstve KSK udržali dominanciu, pozrite si rozdelenie politických síl...
Zdroj: TASR

Strana Smer – SD bude mať 26 poslancov v novom 57-člennom zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja po týchto voľbách. Je to rovnako ak v predchádzajúcom volebnom období. Do zastupiteľstva sa opäť dostalo až 11 nezávislých. Koalícia KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS má 15 poslancov.

Strana maďarskej koalície (SMK) získala štyri poslanecké kreslá. V krajskom zastupiteľstve bude aj jediný zástupca Konzervatívnych demokratov Slovenska (KDS) Rudolf Bauer, ktorý v druhom kole volieb bude súťažiť o post predsedu so Zdenkom Trebuľom.

Do zastupiteľstva KSK sa dostal napríklad štátny tajomník Jozef Burian, z nezávislých herečka Ľuba Blaškovičová, ale aj Alfonz Halenár, ako aj viacero starostov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM