Eva Mikulová Krimi

Sneh narobil vodičom problémy, horský priechod Dargov bol neprejazdný, FOTO

Policajti monitorujú rizikové úseky ciest, odkláňajú dopravu z úsekov, kde hrozí nebezpečenstvo kolíznych situácií.

Ilustračný obrázok k článku Sneh narobil vodičom problémy, horský priechod Dargov bol neprejazdný, FOTO
7
Galéria

V pondelok 2. decembra do 9.30 hodiny policajti na cestách Košického kraja dokumentovali 8 dopravných nehôd a 29 škodových udalostí.

Policajný riaditeľ osobne reagoval

Všetky udalosti v cestnej premávke sa policajti snažili zrealizovať v čo najkratšom čase, aby predišli vzniku ďalších kolízií.

„Riaditeľ KR PZ v Košiciach Radoslav Fedor dnes ráno cestou do práce dokonca osobne zareagoval na zhoršujúcu sa situáciu na horskom prechode Dargov, kde v tom čase husto snežilo a na vozovke sa tvorila súvislá vrstva snehu, pretože sledovať 2 kamióny, ktoré sa v tomto nečase vzájomne predbiehali, neveštilo nič iné, iba blížiacu sa tragédiu,“ opisuje rannú situáciu na cestách krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Kamióny výstražným zvukovým a svetelným znamením zastavil a upozornil ich vodičov.

Zároveň vydal pokyn, aby všetky nákladné vozidlá, smerujúce na horský prechod Dargov, boli odstavené a vyčkali až do príchodu cestárov, prípadne do jeho sprejazdnenia.

Tvorila sa poľadovica

„Od 9. hodiny do 9.30 hodiny bol horský prechod Dargov pre kamiónovú dopravu úplne neprejazdný, po vykonaných opatreniach cestármi bol prechod sprejazdnený v oboch smeroch,“ dodáva L. Ivanová.

Pre kamiónovú dopravu bol cca od 9.30 hodine neprejazdný Veľatský kopec, cestári ho však už sprejazdnili.

K problémom a čiastočným obmedzeniam na jazdu v jednom jazdnom pruhu došlo na úseku ciest Vtáčkovce – Kecerovce kvôli poľadovici, rovnako tak úsek cesty Družstevná pri Hornáde – Košice.

Úsek cesty Bohdanovce – Slanské Nové Mesto bol odkláňaný cez obce Ďurkov a Ruskov, momentálne je smer na Trebišov sprejazdnený.

Policajti budú aj naďalej monitorovať situáciu na cestách a v prípade potreby reagovať. Rešpektujte preto ich pokyny!

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM