Webnoviny - Rôzne

So Smerom nás rozdeľuje pohľad na dane, priznal Dzurinda

Postoj k zdaňovaniu ľudí je kľúčovou vecou, ktorá rozdeľuje SDKÚ-DS a Smer-SD a o tom budú aj predčasné parlamentné voľby

Myslí si to predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, ktorý tento zásadný rozdiel spomínal v úvodnom prejave rokovania Ústrednej rady SDKÚ-DS.

Dzurinda na adresu Smeru vyhlásil, že hľadá len krátkodobé riešenia a preto prichádza s témou progresívneho zdaňovania. SDKÚ-DS považuje za nutné zachovať rovnú daň a pružný zákonník práce, zrušenie rovnej dane považuje Dzurinda za útok proti strednej vrstve.

"Kto by nechcel vidieť bohatého púšťať žilou, ale keď si to rozmeníme na drobné, keď zdaníme lepšie zarábajúceho, budú krvácať aj tí, ktorí zarábajú menej. Bude prosto menej roboty, dnes nie je žiaden problém aby firma zmenila sídlo,“ povedal Dzurinda.

Predseda SDKÚ-DS považuje za morálnu povinnosť trvať na vymenovaní Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora.

„Nerozumieme, prečo prezident SR ignoruje legitímne rozhodnutie Národnej rady SR,“ vyhlásil Dzurinda a myslí si, že rovnako principiálny postoj by mali zaujať všetky parlamentné strany, aj Smer-SD. „Som presvedčený, že keď sa k našej požiadavke pridá aj Smer, tak pán prezident pána Čentéša vymenuje – tak teda pridá sa Smer?,“ pýtal sa v prejave líder SDKÚ.

SDKÚ-DS chce v ekonomickej oblasti presadzovať udržanie Slovenska v eurozóne resp. v klube najlepších krajín. "Nech bude názov v budúcnosti akýkoľvek, Slovensko musí byť členom tohto klubu,“ povedal Dzurinda.

Na rokovanie ústrednej rady neprišla premiérka Iveta Radičová, ktorá síce ohlásila odchod z politiky, post podpredsedníčky strany však bude zastávať až do snemu. Ten sa má uskutočniť až po parlamentných voľbách.

Modrí odštartovali kampaň v Modre

SDKÚ-DS dnes symbolicky v Modre odštartovala svoju predvolebnú kampaň a pokrstila modrý autobus. Na rovnakom mieste štartovali kampaň aj pred desiatimi rokmi „Sme modrí, stretávame sa v Modre,“ povedal líder strany Mikuláš Dzurinda.

Na námestie pri soche Ľudovíta Štúra sa dnes pravdepodobne pre nepriaznivé počasie a sneženie prišli pozrieť najmä členovia strany, ktorí pred tým boli na rokovaní Ústrednej rady SDKÚ. Tam delegáti schválili volebný program.

Predstavitelia strany chcú počas kampane ponúkať ľuďom nielen riešenia, ako napríklad pre Slovensko zabezpečiť prácu, ale sa ich chcú pýtať aj na ich názory prostredníctvom ankiet.

„Či považujú za zmysluplné a potrebné, aby sme sa venovali témam, ktoré im ponúkame,“ spresnil predseda strany. Strana plánuje časť kampane medzi ľuďmi, ale komunikovať chce aj cez internet.

Dzurinda vo štvrtok predstaví svoj vlastný komunikačný prostriedok s voličmi. Dzurinda nechcel povedať s akým volebným výsledkom by bol spokojný. V deň volieb chce mať pocit, že urobil to, čo urobiť mal a vládal.

webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM