Zuzana Vajayová Rôzne

Sociálni pracovníci sa vzdelávali v rámci projektu Pomoc rodinám v kríze

Nezisková organizácia Miesto pod slnkom, ktorá pôsobí v Košiciach a Košickom kraji od roku 2002, realizovala v období od 1. novembra 2008 do 31. októbra v tomto roku projekt realizovaný vďaka podpore Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného pro

Ako pre TASR uviedla koordinátorka projektu Beáta Rybárova, na jeho realizáciu bol poskytnutý nenávratný finančný príspevok vo výške 156.058 eur. ,,Je to jeden z prvých projektov, kde cieľovou skupinou sú aj mimovládni poskytovatelia sociálnych služieb a sociálnej pomoci a jeho potreba vyplynula z nevyhnutnosti skvalitňovania znalostí a zručností zamestnancov, ktoré umožnia skvalitniť ich náročnú sociálnu prácu,“ povedala Rybárová.

V rámci realizácie projektu absolvovali interní i externí spolupracovníci neziskovej organizácie rôzne druhy výcvikov, tréningov a vzdelávania, ako napríklad Supervízia v pomáhajúcich profesiách, Terénna sociálna práca s dysfunkčnou rodinou, Príprava sociálneho poradcu.

,,V rôznych vzdelávacích aktivitách získali pracovníci neziskovej organizácie nové zručnosti a pracovné postupy, ktoré využívajú pri svojej práci. Činnosti organizácie sú orientované na rodiny v kríze, dysfunkčné rodiny, rodiny, z ktorých boli deti vyňaté a ktoré potrebujú pomoc a sanáciu a väčšinu týchto aktivít realizujú priamo v teréne, v rodinách,“ skonštatovala Rybárová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM