Rôzne

Šoféri dostali vianočný darček: Kraj ukončil najrozsiahlejšiu OBNOVU tejto sezóny

Košická župa ukončila rekonštrukciu úseku od Košíc cez Veľké Kapušany až po hranicu s Ukrajinou.

Ilustračný obrázok k článku Šoféri dostali vianočný darček: Kraj ukončil najrozsiahlejšiu OBNOVU tejto sezóny
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Ako uvádza Košický samosprávny kraj na sociálnej sieti, ide o najrozsiahlejšiu rekonštrukciu aktuálnej stavebnej sezóny.

„Trasa pretína 3 okresy a zahŕňa cesty na Above aj Dolnom Zemplíne. Investícia do 2 etáp rekonštrukcie presahuje 9 miliónov eur, pričom kraj na ňu získal peniaze z eurofondov,“ ozrejmila župa.

„V rámci etapy „Abov“ sa opravila cesta v dĺžke 3,6 km, osadili sa meteostanice v Nižnej Hutke a Slanci, merač rýchlosti v pri Slanci, opravili sa 2 mosty pri Nižnej Hutke a pred Bohdanovcami a opravilo sa aj 6 autobusových zastávok,“ informuje ďalej KSK.

Mimo tohto projektu sa opravil most v Šemši aj most v obci Bohdanovce. V úseku bol zrekonštruovaný aj most za Slancom. Rekonštrukcia nebola súčasťou tohto projektu a náklady financoval kraj z vlastných zdrojov.

„V rámci etapy „Dolný Zemplín“ bola zrekonštruovaná cesta II/552 v úsekoch Zemplínska Teplica, Egreš, Čeľovce, Nižný Žipov, Stanča, Zemplínsky Branč, Brehov, Oborín a Veľké Raškovce v celkovej dĺžke 10,1 km, upravilo sa 17 autobusových zastávok a osadili sa meteostanice v Stanči a Brehove,“ doplnila župa.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM