Krimi

Šok Košičana po kúpe cigariet: V stánku mu predali falzifikát!

Finančná správa varuje pred falošnými cigaretami v obehu, podnet dostal Colný úrad Košice. Muž nahlásil, že si kúpil v novinovom stánku v Košiciach cigarety českej značky, po rozbalení však zistil, že ide o falzifikát.

Ilustračný obrázok k článku Šok Košičana po kúpe cigariet: V stánku mu predali falzifikát!
Zdroj: Webnoviny.sk

Muž si kúpil za štandardnú cenu značkové cigarety, dlhé v mäkkom balení, 19 kusov, s dĺžkou tabakového povrazca 80 mm. Po rozbalení však podľa jeho slov zistil, že škatuľka obsahuje falošné cigarety s označením francúzskej značky.

„Muž sa do stánku poobede opäť vrátil s cieľom zakúpiť si ešte jednu škatuľku, aby zistil, či aj druhý balíček bude falošný. Stánok už však otvorený nebol. Na druhý deň túto skutočnosť ohlásil na Colnom úrade Košice a ten stánok bezodkladne preveril. Kontrolóri pri tabaku a tabakových výrobkoch už ďalšie pochybenie nezistili. Colníci budú situáciu naďalej monitorovať a vykonajú opakovanú kontrolu,“ uviedla dnes hovorkyňa Colného úradu Košice Natália Zadubanová.

Finančná správa prosí každého, kto sa stretne s podobným prípadom, aby to nahlásil na mailovej adrese pokladnica@financnasprava.sk. Zároveň prosí spotrebiteľov, aby si odkladali bločky, ktoré pri kúpe dostanú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM