Správy

Spoje MHD sú vypravované, pre sneženie môže vzniknúť zdržanie

Autobusy a električky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach sú v pondelok ráno vypravované.

Ilustračný obrázok k článku Spoje MHD sú vypravované, pre sneženie môže vzniknúť zdržanie
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Keďže naďalej sneží, cestujúca verejnosť musí najmä na kopcovitých trasách počítať s prípadným meškaním približne do 20 minút. Pre TASR to potvrdil hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík.

Boli v teréne

„Všetky električkové trate sa v noci podarilo očistiť. Ľudia sa dostanú do práce, aj keď treba počítať s nejakým zdržaním,“ povedal s tým, že všetky hlavne ťahy sú pre motoristov zjazdné. Magistrát zároveň vyzýva na ohľaduplnosť a opatrnosť na cestách.

V noci z nedele (11. 12.) na pondelok mesto evidovalo v teréne približne 40 mechanizmov a desiatky ľudí.

Prioritou sú hlavné ťahy, chodníky smerujúce k zdravotníckym zariadeniam a zastávky MHD. Podľa Tokarčíka na čistenie mesta v maximálnej miere využívajú aj externé zdroje.

Ako pre TASR potvrdil, v Košiciach naďalej zostáva v platnosti 1. stupeň kalamitnej situácie, ktorý mesto v súvislosti s nepriaznivým počasím vyhlásilo v nedeľu. „Umožňuje nám to efektívnejšie riadiť údržbu a čistenie ciest v rámci operačného plánu údržby,“ dodal.

Cesty sú zjazdné

Cesty v Košickom samosprávnom kraji (KSK) sú zjazdné, pre TASR to uviedol jeho hovorca Michal Hudák s tým, že zatiaľ neevidujú žiadne kritické oblasti ani situácie.

Potvrdil, že Správa ciest (SC) KSK v nedeľu (11. 12.) odvolala prvý situačný stupeň na pozemných komunikáciách, ktorý vyhlásili pre okresy Košice-okolie, Spišská Nová Ves a Rožňava.

Na cestách strediska SC KSK Košice-okolie, Spišská Nová Ves a Rožňava hlásia kašovitú vrstvu snehu. „Dobšinský kopec je uzatvorený pre kamiónovú dopravu,“ dodal.

Kašovitá vrstva snehu je miestami aj na cestách v Trebišovskom okrese. V Michalovskom okrese sneh na cestách neevidujú.

Snehová kalamita, 11. decembra 2022
13
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Sneženie v Košiciach
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM