Správy

Spoločnosť Kosit nasadila na zasnežené cesty v meste všetku svoju techniku

Všetku dostupnú, ako aj rezervnú techniku nasadila do terénu spoločnosť Kosit, ktorá v Košiciach zabezpečuje zimnú údržbu.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Kosit nasadila na zasnežené cesty v meste všetku svoju techniku
Zdroj: TASR

S preventívnym posypom začali vo štvrtok (27. 2.) od 23.00 hodiny. Uviedla to za firmu Slavomíra Brzová.

Druhý preventívny posyp podľa nej nasledoval v piatok o 03.00 h. „Spoločnosť sústredila svoje činnosti na komunikácie, ktoré sú podľa priorít stanovené aktuálnym Operačným plánom zimnej údržby 2019/2020. Ide najmä o hlavné ťahy komunikácií, trasy liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD) s dôrazom na klesania a stúpania a prieťahy ciest II. a III. triedy,“ povedala s tým, že od 04.00 h na základe požiadaviek a v spolupráci s dispečingom Magistrátu mesta Košice zvýšili svoje aktivity údržby a nasadili všetku dostupnú, ako i rezervnú techniku, ktorou sa začalo s takzvaným likvidačným posypom, a to aj na bočných uliciach.

Podľa Brzovej je nasadených 14 veľkých sypačov a 12 malých mechanizmov. „Na chodníkoch, ktoré sú na základe Operačného plánu zimnej údržby v správe spoločnosti Kosit, sa začalo s ich postupnou údržbou rovnako od 03.00 h a nasadených bolo 50 pracovníkov ručného čistenia,“ dodala.

Ako ďalej uviedla, postupná zimná údržba komunikácií a ručné čistenie chodníkov v správe spoločnosti vykonávajú na základe požiadaviek dispečingu magistrátu nepretržite.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM