Lenka Fedorová Kultúra Správy

Spomienky na totalitu: Festival Matrioshka približuje v Košiciach absurditu bývalého režimu

Priblížiť a reflektovať reálie totalitného režimu je cieľom multižánrového festivalu Matrioshka, ktorý sa v týchto dňoch koná v metropole východu. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Spomienky na totalitu:  Festival Matrioshka približuje v Košiciach absurditu bývalého režimu
Zdroj: TASR

V týchto dňoch prebieha v Košiciach multižánrový festival Matrioshka, ktorý vyvrcholí 17. novembra oslavou Medzinárodného dňa študentstva a spomienkou na Nežnú revolúciu podujatím s názvom MATRIOSHKA MECHECHE.

Podľa organizátorov je hlavnou myšlienkou podujatia prostredníctvom umenia a kultúry oboznámiť mladých ľudí s absurdnými reáliami totalitného režimu, šíriť posolstvo nutnosti ochrany demokratického zriadenia a vyzdvihnúť hodnoty Novembra 1989.

„Heslo festivalu DO NOT LET ABSURDITY DESTROY HUMANITY (NEDOVOĽME ABSURDITE ZNIČIŤ HUMANITU) v sebe skrýva pre nás najdôležitejšie posolstvo,“ uviedla manažérka a riaditeľka festivalu Miroslava Rybárová.

V rámci festivalu sa ešte vo štvrtok uskutoční Pecha Kucha Night. Od 20:20 hod. sa v sále Bábkového divadla v Košiciach predstaví osem organizácií alebo jednotlivcov, ktorí na pozadí 20-tich obrázkov priblížia svoje projekty a aktivity.

Piatok bude v Tabačke patriť koncertom kapiel Vladimir 518 (+DJ Mike Trafik) a B-Complex. Ich vystúpeniu bude predchádzať diskusia s interprétmi na tému „Deti totality“ a neformálny trh neziskoviek, občianskych združení a nadácií.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM