Lukáš Mano Iné športy

Športový šerm v Košiciach

O aktivitách šermiarskej spoločnosti svedčí aj nedávny medzinárodný turnaj v šerme kordom mladšieho a staršieho žiactva, ktorý sa uskutočnil v sobotu 17. 12. 2011 a niesol názov „Pohár mesta Košice“.

Športový šerm v Košiciach má svoju niekoľkoročnú tradíciu. Šermiarska spoločnosť Willard vznikla v roku 2003 ako občianske združenie. Tréner a konateľ Ján Veselý sa spolu so svojou ženou Ruth Kabil venujú deťom starším ako päť rokov.

Takmer každý deň sa stretávajú v kultúrnom centre Domino na Popradskej ulici, kde vedú výučbu kordom a fleuretom. Medzi deťmi je aj niekoľko talentov, z ktorých môžu v budúcnosti vyrásť reprezentanti Slovenska.

O aktivitách šermiarskej spoločnosti svedčí aj nedávny medzinárodný turnaj v šerme kordom mladšieho a staršieho žiactva, ktorý sa uskutočnil v sobotu 17. 12. 2011 a niesol názov „Pohár mesta Košice“.

Športový šerm nie je na Slovensku až takým rozšíreným športom. Hovorí sa o ňom väčšinou na Olympiádach a športových podujatiach dôležitejších významov. Avšak aj v Košiciach má tento šport škálu priaznivcov a ešte väčší výber mladých a talentovaných nasledovníkov.

O pôsobení Šermiarskej spoločnosti Willard vás budeme i naďalej informovať.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM