Správy

Srdce na zber vrchnákov má úspech: Vieme, kam poputujú získané peniaze, FOTO a VIDEO

Kovové srdce na Ťahanovciach sa postupne zapĺňa vrchnáčikmi. Peniaze z ich výkupu pôjdu na charitatívne účely.

Zdroj: TASR

Minulý týždeň na Sídlisku Ťahanovce pribudlo dvojmetrové kovové srdce, ktoré slúži ako zberné miesto pre plastové vrchnáky. Finančné prostriedky z ich výkupu majú slúžiť na charitatívne účely.

Ako povedal starosta uvedenej mestskej časti (MČ) Miloš Ihnát, najprv plánujú podporiť psov v útulku. „Takto chceme pomôcť aj iným občianskym združeniam, ktoré sa venujú napríklad onkologickým pacientom, ale aj ďalším ľuďom. Každé euro pomôže každému. Je to o súčinnosti a spájaní ľudí. Obdivujú to a tiež to skrášľuje MČ,“ dodal s tým, že sú na začiatku tejto aktivity.

Srdce sa zapĺňa

Podľa neho obyvatelia majú záujem pomôcť takýmto spôsobom. Cez otvory môžu do srdca vhadzovať vrchnáky z PET fliaš vyrobené z tvrdého plastu. Ako pripomenul, ide aj o ekologický rozmer tohto projektu.

„Sme prví v Košiciach a mám taký dojem, že aj v širokom okolí východného Slovenska. Takéto srdce je najbližšie tuším v Kružlove pri Svidníku,“ doplnil Ihnát. Celkové náklady na realizáciu projektu predstavovali sumu 630 eur. Podľa starostu ich hradil sponzor.

Kovové srdce na vrchnáčiky
6
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM