Samospráva

Stane sa novým generálnym riaditeľom krajskej správy ciest: Kto je Vladimír Žiarný?

Novým generálnym riaditeľom Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) sa od 1. marca stane Vladimír Žiarný.

Ilustračný obrázok k článku Stane sa novým generálnym riaditeľom krajskej správy ciest: Kto je Vladimír Žiarný?
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Ten doteraz pôsobil ako vedúci oddelenia dopravy Úradu KSK. Do funkcie ho na základe výberového konania v pondelok vymenovalo Zastupiteľstvo KSK.

Ako Žiarný uviedol pred poslancami, v minulosti profesijne pôsobil ako hlavný stavbyvedúci v Cestných stavbách Košice, ako poradca ministra či generálny riaditeľ sekcie na ministerstve dopravy, pre Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS), v Slovenskej správe ciest (SSC) aj Správe ciest KSK.

Za jeho vymenovanie hlasovalo 52 poslancov, dvaja sa zdržali hlasovania a nikto nebol proti.

Úrad KSK informoval, že záujem viesť najväčšiu krajskú organizáciu prejavili traja uchádzači, ktorí splnili kvalifikačné predpoklady. Jeden uchádzač sa na výberové konanie nedostavil a ďalší v písomnej časti nesplnil podmienky pre postup na ústne vypočutie.

Predchádzajúci generálny riaditeľ SC KSK Anton T. sa vzdal funkcie vlani v novembri, krátko pred mimoriadnym zasadnutím krajského zastupiteľstva zvolaným s cieľom odvolať ho.

Polícia Antona T. pred tým obvinila z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v súbehu so zločinom machinácie pri verejnom obstarávaní. Kauza sa týka nákupu posypových nadstavieb a radlíc a rámov vozidiel na montáž nadstavieb v roku 2021. Anton T. bol obvinený aj v kauze nákupu bezdotykových teplomerov.

Na zábere z výberového konania: Vladimír Žiarný

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM