Michal Lendel Správy

Staré autobusy pôjdu v Košiciach na odpočinok: Ich tachometre ukazujú neuveriteľné cifry!

Po modernizácii vozového parku košickej MHD sa chystá vyraďovanie starých Ikarusov a Karos. Z 88 vozidiel s priemerným počtom najazdených takmer 978 000 kilometrov je najstarším 27-ročný autobus. Aký bude ďalší osud týchto vyradených dopravných prostriedkov?

Ilustračný obrázok k článku Staré autobusy pôjdu v Košiciach na odpočinok: Ich tachometre ukazujú neuveriteľné cifry!
Zdroj: TASR

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) s príchodom 127 kusov nových autobusov značky SOR vyradí 88 starých vozov. Ako pre Košice 24 prezradila hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová, dopravca plánuje vyradiť autobusy značky Karosa a Ikarus s priemerným vekom 18 rokov a s priemerným počtom najazdených takmer 978 000 kilometrov na autobus. V tomto ohľade je najstarším rekordmanom 27-ročný a najmladším 11-ročný autobus.

Nepojazdné autobusy pôjdu do starého železa. „Prvá časť už bola zošrotovaná, ďalšie výzvy na cenové ponuky budú zverejňované na portáli DPMK,“ uviedla hovorkyňa. Pojazdné autobusy sa bude snažiť DPMK predať v celku alebo jednotlivo. „Predpokladáme, že výzva na cenové ponuky bude zverejnená cca v júni alebo júli na portáli DPMK. Počítame aj s príjmom z predaja, v tomto momente je však predčasné hovoriť o konkrétnej výške,“ pripojila Karaffová.

V súčasnosti jazdí po košických cestách už 60 nových autobusov, ktoré sú súčasťou balíka 127 dopravných prostriedkov objednaných od spoločnosti SOR Libchavy. Cena za tieto vozidlá predstavuje čiastku 28,7 milióna eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM