Eva Mikulová Samospráva

Starosta Starého mesta Petrovčík bude úradovať aj v múzeu

V snahe otvoriť samosprávu bežným ľuďom, chystá sa otvoriť akési detašované pracovisko na Alžbetinej ulici, kde múzeum sídli. V lete si s ním posedíte aj vonku na káve.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Starého mesta Petrovčík bude úradovať aj v múzeu
11
Galéria
Foto: Adam Stečák / Zdroj: Adam Stečák

Nielen Staromešťania budú mať najneskôr od apríla väčšie možnosti stretnúť sa osobne so starostom Mestskej časti Staré Mesto Igorom Petrovčikom (Spolu) a v príjemnom prostredí Múze a Vojtecha Löfflera predebatovať alebo len upozorniť na problémy, ktoré ich trápia. V snahe otvoriť samosprávu bežným ľuďom, sa chystá otvoriť akési detašované pracovisko na Alžbetinej ulici, kde múzeum sídli.

Hľadá inšpiráciu u občanov

„Nechcem sa zatvárať pred občanmi, som nielen starostom najkrajšej metskej časti, ale aj mestským a župným poslancom, členom predsedníctva politickej strany Spolu. Viem, že len v rozhovoroch s ľuďmi, spoznám ich názory, problémy, trápenia, túžby a už som sa mnohokrát presvedčil, že získam aj veľa skvelých nápadov a inšpirácií. V Múzeu majstra Löfflera budem mať na to vyhradených niekoľko hodín týždenne, kde sa so mnou budú môcť pri dobrej káve porozprávať všetci, ktorí o to prejavia záujem. V letnej sezóne bude k dispozícii aj sedenie vonku, takže verím, že občania našu ponuku privítajú a budú ju využívať,“ vysvetľuje starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik.

Okrem cenných poznatkov od ľudí, je cieľom vysunutého pracoviska aj spopularizovanie Múzea Vojtecha Löfflera, ktoré je v majetku mestskej časti.

„Teší ma, že s atraktívnou ponukou výstav zaujímavých maliarov, fotografov, ale aj sprievodnými akciami ako sú tvorivé dielne pre deti, koncerty umelcov a teraz aj talk šou Rozhovory pri umení, sa renomé i návštevnosť zvyšujú. Každý mesiac si do múzea pozveme jednu zaujímavú a významnú osobnosť, ktorej životný príbeh môže byť inšpirujúci a podnetný pre všetkých. Už premiéra s fenomenálnym bežcom Jožkom Plachým dopadla výborne, takže sa nádejam, že múzeum bude mať z mesiaca na mesiac čoraz viac návštevníkov,“ dodal Igor Petrovčik.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM