Eva Mikulová Samospráva

Málo policajtov, veľa asociálov, neporiadok: To trápi podnikateľov v Starom meste

Podnikatelia, ktorí majú prevádzky v Starom meste, sa stretli so starostom Igorom Petrovčíkom,. Spoločne hľadajú riešenie ich problémov.

Ilustračný obrázok k článku Málo policajtov, veľa asociálov, neporiadok: To trápi podnikateľov v Starom meste
7
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Starosta MČ Staré mesto Igor Petrovčík zvolal stretnutie podnikateľov, ktorí tu podnikajú. Konalo sa v sobášnej sále MČ Staré mesto v utorok 5. marca.

Už v máji sa uskutočnia Majstrovstvá sveta v hokeji a do nášho mesta príde množstvo turistov, ktorí budú okrem štadiónu najmä v historickom centre. Po skúsenostiach z roku 2011, kedy sa MS v hokeji v Košiciach konali prvýkrát, je jasné, že počas šampionátu budú podniky plné a košickí podnikatelia sa už na to pripravujú. V meste počas MS v hokeji budú posilnené hliadky mestských policajtov.

Neporiadok a asociáli

Po rozpačitom začiatku podnikatelia predostreli množstvo problémov, ktoré ich trápia. Podľa ich slov je nedostatočne zabezpečený poriadok v centre mesta a problémy im robia i rôzni neprispôsobiví občania, ktorí otravujú ich zákazníkov.

„Je zlou vizitkou mesta, keď sa tu potulujú rôzni žobráci a dokonca i detské gangy, ktoré kradnú jedlo priamo zo stolov pred nosom zákazníkov,“ odzneli výhrady. Padol i návrh, aby bol takýmto osobám zakázaný vstup do centra mesta a aby mestských policajtov bolo viac. „Nech im predajú autá, nakúpia tenisky a nech chodia pešo,“ padol i takýto návrh.

Taktiež nie sú spokojní s prácou firmy Kosit, ktorá má čistotu v centre na starosti. Nepáči sa im, že ešte stále nezačali s upratovaním po zime.

(Ne)osvetlené bočné uličky

Ku drobnej kriminalite a neporiadku prispievajú i neosvetlené bočné uličky. „Bol by som rád, keby to bolo ako v Prešove, kde sú všetky podchody osvetlené LED svetlami,“ hovorí starosta Petrovčík.

Nápady, ktoré odzneli na prvom stretnutí, bude MČ Staré mesto konzultovať s magistrátom, keďže samotné Staré mesto nemá kompetencie. A presun väčších kompetencií na mestskú časť je tiež jednou z priorít nového starostu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM