Rôzne

Státisícová investícia: UNLP zrekonštruovala strechy a balkóny v areáli na Rastislavovej

Rekonštrukciou sa zvýšila energetická hodnota aj bezpečnosť.

Ilustračný obrázok k článku Státisícová investícia: UNLP zrekonštruovala strechy a balkóny v areáli na Rastislavovej
Zdroj: Facebook.com/Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

Na dvoch objektoch košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v areáli na Rastislavovej boli zrekonštruované strechy s celkovou plochou 3765 metrov štvorcových. Informovala o tom nemocnica na svojej webovej stránke.

V pavilóne XVIII., kde sa zrekonštruovalo 1400 metrov štvorcových, sa nachádzajú Klinika pracovného lekárstva a klinickej toxikológie a Neurologické oddelenie.

Vo vedľajšom Pavilóne zdravia, kde je umiestnené pracovisko Kliniky fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie a Ortopedické ambulancie, bola zrekonštruovaná strecha s celkovou plochou vyše 2300 metrov štvorcových.

„Rekonštrukcia striech v sume vyše 210 000 eur bola financovaná z kapitálových výdavkov Ministerstva zdravotníctva SR a UNLP,“ informovala ďalej nemocnica.

“Rekonštrukciou sa zvýšila najmä energetická hodnota budov. Za dôležité považujem, že sme zvýšili bezpečnosť v objektoch a v ich bezprostrednom okolí a zároveň nám zrekonštruované strechy pomôžu znížiť celkové náklady na prevádzku a údržbu medicínskych pracovísk,“ poznamenal Ľuboslav Beňa, riaditeľ UNLP Košice.

Rekonštrukciou prešlo aj päť rozľahlých balkónov, ktoré sa nachádzajú na priečelí jednotlivých poschodí XVIII. pavilónu. „Balkóny boli v havarijnom stave, preto sme pristúpili k sanačným prácam podľa odporúčaného statického posudku. Prispeli sme tým k bezpečnosti pacientov a zamestnancov a k vyššej kvalite prevádzky tunajších medicínskych pracovísk,“ uviedol Beňa.

Do modernizácie, vrátane novej keramickej dlažby, sa investovalo vyše 86 000 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM