Správy

Steel Aréna je v zlej finančnej situácii: Generálny manažér Havrila končí

Občianske združenie (OZ) Košická aréna, ktoré prevádzkuje Steel Arénu, má nové vedenie. Cieľom zmien je zlepšiť hospodárenie arény.

Ilustračný obrázok k článku Steel Aréna je v zlej finančnej situácii: Generálny manažér Havrila končí
Zdroj: TASR

Vo vedení občianskeho združenia (OZ) Košická aréna a Steel Arény došlo k personálnym zmenám. Podľa primátora mesta Jaroslava Polačeka je Steel Aréna v kritickej finančnej situácii.

Minulotýždňové valné zhromaždenie a správna rada akceptovali odstúpenie prezidenta OZ Košická aréna, ktoré prevádzkuje hokejovú arénu, Pavla Miškova a ukončenie pôsobenia Igora Havrilu v pozícii generálneho manažéra Steel Arény po vzájomnej dohode.

Prezidentom OZ je po novom viceprezident pre inžinierske činnosti a inovácie spoločnosti U. S. Steel Košice David Hathaway. Z postu prvej viceprezidentky odstúpila aj Oľga Černá, na ktorej miesto nastúpi Lukáš Mrázko z U. S. Steelu Košice.

Hľadajú podporovateľov

Košické oceliarne majú v OZ 34-percentný podiel na hlasovacích právach. Mesto Košice má 33,33 percenta a skupina košických podnikateľov 32,67 percenta. Ako uvádza mesto Košice na svojej stránke, prioritou všetkých podielnikov je nájsť strategického partnera.

„Všetci sa zhodli na potrebe vyriešenia vážnej finančnej situácie, v ktorej sa momentálne Steel Aréna nachádza. Okrem možnosti finančného dotovania OZ Košická aréna zo strany podielnikov na hlasovacích právach je aj nájdenie strategického partnera, ktorého meno by niesol hokejový štadión,“ uvádza magistrát.

„V súčasnosti žijeme vo veľmi neobvyklých podmienkach, ktoré vytvárajú dosiaľ nepoznané výzvy. Nastal ten správny čas otvoriť priestor pre všetkých, ktorí chcú pomôcť s hokejom, ale aj kultúrou v Košiciach. Je totiž potrebné, aby mala Steel Aréna viac podporovateľov a tých, ktorí chcú spolupracovať,“ povedal Hathaway s tým, že chcú, aby sa viacero firiem podieľalo na jej ďalšom rozvoji. Zároveň sa poďakoval predošlému vedeniu za ich doterajšiu prácu.

Finančné problémy

Primátor pripomenul, že pre koronakrízu sa v Steel Aréne nemohli uskutočniť viaceré športové podujatia a koncerty, ktoré mohli zlepšiť jej hospodárenie. Podľa neho je finančná situácia naozaj vážna, a preto sa v spolupráci s ďalšími podielnikmi na hlasovacích právach dohodli na zmenách, ktoré by mali viesť k jej oživeniu a zlepšeniu finančnej kondície.

„Chcel by som poďakovať doterajšiemu manažmentu haly a vedeniu občianskeho združenia za všetko pozitívne, čo vo svojich funkciách urobili pre Steel Arénu,“ uviedol Polaček.

Ako dodal, mesto v tomto roku do hokeja investovalo takmer 250-tisíc eur, z čoho je na financovanie prevádzky a investícií v Steel Aréne v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 130-tisíc eur.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM