Rôzne

Steel aréna sa dočká MODERNIZÁCIE: Najväčšia investícia od jej otvorenia, vyše 5,7 milióna!

V košickej Steel aréne sa chystá veľká rekonštrukcia za vyše 5,7 milióna eur! Čoho sa dočká táto multifunkčná hala?

Ilustračný obrázok k článku Steel aréna sa dočká MODERNIZÁCIE: Najväčšia investícia od jej otvorenia, vyše 5,7 milióna!
Zdroj: TASR/František Iván

V najbližších mesiacoch sa bude realizovať najvýznamnejšia investícia do Steel arény od jej otvorenia v roku 2006. V období od konca apríla do polovice septembra 2024 sa v tejto multifunkčnej hale uskutočnia stavebné práce v hodnote približne 5,71 milióna eur, ktoré majú za cieľ predovšetkým znížiť jej energetickú náročnosť. Informuje o tom košická samospráva na svojej webovej stránke a na sociálnych sieťach.

Plánovaný projekt sa skladá z troch častí. Náklady na výmenu chladiacich a vzduchotechnických technológií sa odhadujú na približne 3,5 milióna eur. Výmena strešného svetlíka a obnova zázemia Steel arény bude stáť 1,34 milióna eur a výmena osvetlenia vyjde na takmer 900 000 eur (všetky sumy sú bez DPH).

Podľa manažéra Steel arény, Martina Schwarca, sa plánovanou rekonštrukciou vyriešia problémy so strešným opláštením haly a zatekajúcou zrážkovou vodou. Okrem toho má dôjsť k výraznému zníženiu nákladov na energiu a teplo.

Financovanie modernizácie Steel arény bude z veľkej časti zabezpečené Fondom na podporu športu, ktorý poskytne príspevok vo výške 5 miliónov eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM