Eva Mikulová Rôzne

Sto ton piesku na Terase: Pred OC Galéria opäť vznikne unikátna piesková pláž

Beach Plaza Terasa sa do košickej mestskej časti Západ vracia už po tretíkrát. Začína už 7. júla a potrvá do konca mesiaca.

Ilustračný obrázok k článku Sto ton piesku na Terase: Pred OC Galéria opäť vznikne unikátna piesková pláž
Zdroj: MČ Košice Západ

Aj tento rok si veľká „beach“ na Terase vyžiada viac ako 100 ton piesku, ktorý na námestí v centre košického Západu pred OC Galéria vytvorí priestranstvo určené predovšetkým na letné plážové športy a sprievodné aktivity.

Najprv deti

„Úplný úvod projektu bude pariť deťom a ich rodičom 7. júla, kedy si svoje zručnosti zmerajú v stavaní pieskových hradov a postavia možno svoj vysnívaný zámok, alebo si len tak pripomenú dovolenkovú atmosféru pri mori. Tradične nebudú chýbať ani sprievodné kultúrne aktivity ako pravidelné divadelné utorky, filmové stredy s aktuálnymi česko-slovenskými kinohitmi, hudobné štvrtky s kapelami a rodinné piatky s detskými atrakciami ako nafukovadlá či tvorivé dielne a aktivity v piesku“, pozýva vedúci kultúry košickej Terasy, Dominik Béreš.

Medzi TOP podujatia tohto leta, a to nielen na Terase ale i v celých Košiciach, nepochybne budú patriť „áčkové“ Majstrovstvá SR v plážovom volejbale v dňoch 28. – 29. júl, či Východný pohár v tomto olympijskom športe v polovici júla (14.–15.7.).

V piatok 20. júla sa bude konať 3-hodinový maratón s viacerými inštruktormi – Karibik Zumba Night. Športovať sa bude aj v sobotu 21. júla na Terasa Fitness Day.

Široká verejnosť ale aj športové kluby si môžu prísť zadarmo zahrať plážový volejbal. Počas pracovných dní v čase od 10.00 do 20.00 si môžu ihrisko vopred rezervovať.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM