Lenka Fedorová Správy

STOP neželanej návšteve: Poznáme termín jesennej deratizácie v Košiciach

Mesto Košice vykonáva pravidelne dvakrát do roka celoplošnú deratizáciu. Potkany sa však už teraz ukazujú v plnej sile.

Ilustračný obrázok k článku STOP neželanej návšteve: Poznáme termín jesennej deratizácie v Košiciach
Zdroj: TASR

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach (RÚVZ) nariadil v záujme zabezpečenia celoplošnej deratizácie na území mesta Košice vykonať reguláciu živočíšnych škodcov.

Nariadenie sa týka mestských častí na celom území mesta, v objektoch v ich správe alebo vo vlastníctve a na verejných priestranstvách, a to prostredníctvom subjektov oprávnených na profesionálne vykonávanie regulácie živočíšnych škodcov.

Hygiena nariadila vykonať deratizáciu v termíne od 9. októbra do 30. novembra tohto roku vykonať reguláciu živočíšnych škodcov. Potvrdenie o vykonaní deratizácie je nutné predložiť RÚVZ do konca roka.

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) synantrópne myšovité hlodavce (potkany, myši) sú živočíšni škodcovia, ktorí sa považujú za významných prenášačov pôvodcov rôznych prenosných ochorení u ľudí i zvierat.

Z tohto dôvodu môžu byť príčinou ohrozenia verejného zdravia a keďže disponujú vysokých rozmnožovacím potenciálom, za vhodných podmienok dochádza k ich premnoženiu v blízkosti ľudských obydlí.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM