Eva Mikulová Komunálne voľby

Strana HLAS-SD má vo voľbe primátora Košíc jasno: Kto je ich favorit?

Strana HLAS-SD postavila do volieb na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) svojho kandidáta Róberta Suju. Kandidáta na primátora Košíc nemajú.

Ilustračný obrázok k článku Strana HLAS-SD má vo voľbe primátora Košíc jasno: Kto je ich favorit?
Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini

Kandidačné zoznamy do komunálnych volieb, ktoré sa budú konať 29. októbra 2022, sú už uzavreté a Košičania do poslednej chvíle čakali, koho postaví strana HLAS-SD ako svojho kandidáta na post primátora mesta.

Nestalo sa tak a v komunálnych voľbách budú nominanti HLAS-u bojovať o posty v Mestskom a miestnych zastupiteľstvách.

Lídrom ich kandidátky poslancov do Mestského zastupiteľstva je Róbert Suja, ktorý kandiduje aj za predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK)

I keď strana HLAS nemá vlastného kandidáta na post primátora Košíc, uvažuje o podpore pre jedného z ôsmich kandidátov. Ktorý to bude?

„Strana HLAS-sociálna demokracia v komunálnych voľbách nepredstavila kandidáta na primátora mesta Košice, urobí tak podporou na jeseň pre hodnotovo najbližšieho a najperspektív­nejšieho kandidáta voči súčasnému stavu. Očakávame že kandidát, ktorého podporíme, dokáže zásadne zmeniť mesto Košice k lepšiemu,“ povedal Matúš Lukáč, krajský predseda HLAS-SD.

Vyše 30 kandidátov

„V spojených voľbách do orgánov vyšších územných celkov a komunálnych volieb, v ktorých kandiduje za predsedu Košického samosprávneho kraja, sa bude Róbert Suja opierať o silný a početný tím kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Tých bude viac ako 30. Obsadili ich zvučnými menami, ako aj nováčikmi. Nejde len o členov strany, sú to v prvom rade osobnosti spoločenského života, športovci, úspešní manažéri či akademici a odborníci vo svojich profesiách s dlhoročnou praxou,“ uvádza strana HLAS.

Z Košíc:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM