Správy

Stredné odborné školy v kraji budú musieť rozšíriť svoje názvy podľa zamerania

Pätnásť stredných odborných škôl bude mať názov rozšírený o prívlastok charakterizujúci ich nosné študijné a učebné odbory.

Ilustračný obrázok k článku Stredné odborné školy v kraji budú musieť rozšíriť svoje názvy podľa zamerania
Foto: Eva Mikulová

Zmenené názvy sa týkajú týchto škôl – v Košiciach sú to Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu a služieb Jána Bocatia, SOŠ technická a ekonomická Jozefa Szakkayho, SOŠ priemyselných technológií na Učňovskej ulici, SOŠ beauty služieb na Gemerskej a SOŠ informačných technológií na Ostrovského ulici.

V Spišskej Novej Vsi ide o Strednú priemyselnú školu (SPŠ) technickú (predtým Technickú akadémiu) a SOŠ techniky a služieb.

Ďalšími školami sú SOŠ agrotechnická v Moldave nad Bodvou, SOŠ dopravy a služieb v Strážskom, SOŠ techniky a služieb vo Veľkých Kapušanoch, SOŠ techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci, SOŠ agrotechnických a gastronomických služieb v Pribeníku, Spojená škola v Sečovciach s organizačnými zložkami Gymnázium a SOŠ techniky a služieb, a Spojená škola v Dobšinej s organizačnými zložkami Gymnázium a SOŠ techniky a služieb.

Zmena vyplýva zo zákona o odbornom vzdelávaní a príprave. „Samosprávny kraj je povinný v zmysle zákona priradiť prívlastok k názvu školy, respektíve zmeniť typ strednej školy najneskôr do 31. augusta 2020,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM