Tlačové správy

Stretli sa Kamoši. Z webu.

Spolupráca darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a Knižnice pre mládež mesta Košice bola od svojho začiatku veľmi intenzívna. Pracovníci oboch organizácií stáli pri zrode samostatného projektu Kamoši z webu, ktorý bol verejnosti predstavený a slávnostne spustený v auguste 2014 v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Stretli sa Kamoši. Z webu.
Zdroj: Dnes24.sk

Niet preto divu, že tohtoročné prvé stretnutie Kamošov z webu sa konalo taktiež vo východoslovenskej metropole.

Priblížiť fungovanie portálu www.kamosizwebu.sk širšej verejnosti, ako aj zvýšiť počet zapojených detí. To bolo cieľom stretnutia, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Knižnice pre mládež mesta Košice. Zúčastnili sa ho tri triedy žiakov zo ZŠ Požiarnická v Košiciach, ktoré riešili na sociálnej sieti Malí kamoši vzdelávacie a zábavné testy, písali príbehy na pokračovanie a podľa hesla škola hrou sa nielen bavili, ale súčasne aj vzdelávali. „Deti náš web zaujal, súťažili medzi sebou v skupinkách o to, kto získa viac odznakov za vyriešené testy a boli takí nadšení, že testy riešili a priebežne riešia aj v pohodlí domova. Za svoju aktivitu deti získavali nielen virtuálne odznaky, ale získali aj skutočný odznak s nápisom „Som kamoš z webu“. Bolo to príjemné doobedie, na ktorom sa deti nielen učili hrou, no dozvedeli sa aj o svojich rovesníkoch, ktorí nemajú také pekné detstvo ako oni, pretože rodina žije v núdzi, nemajú peňazí nazvyš,“ povedala projektová manažérka portálu Daniela Lališová.

Spolupráca darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a Knižnice pre mládež mesta Košice trvá takmer rok. Odborným garantom testov je práve Knižnica, ktorej pracovníčky sa na ich príprave podieľali. „Vedomostné testy sú z rôznych oblastí, od matematiky, vedy a techniky, dejepisu, športu až po testy o zvieratkách či etikete a veľa ďalších. A aké by sme boli knihovníčky, keby sme sem nezaradili aj témy z literatúry, o spisovateľoch a rozprávkach. Otázky sme vyberali z kníh, ktoré sa nachádzajú vo fonde Knižnice pre mládež mesta Košice,“ dodáva zástupkyňa riaditeľky knižnice, Kamila Prextová.

Kamoši z webu sú samostatnou platformou darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Portál vznikol v roku 2010 s jasným cieľom podať pomocnú ruku tým, ktorí sa z rôznych dôvodov ocitli vo finančnej núdzi alebo prevádzkujú či pripravujú nový zaujímavý projekt vo verejnom záujme. Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009–2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk: www.LudiaLudom.sk
Kamoši z webu: kamosizwebu.Lu­diaLudom.sk

Stretli sa Kamoši. Z webu.
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM