Eva Mikulová Správy

Študenti farmácie vás obslúžia a poradia vo výučbovej lekárni. Kde ju nájdete?

Na to, aby lekáreň získala titul výučbovej, musela spĺňať prísne personálne, technické a logistické kritériá.

Ilustračný obrázok k článku Študenti farmácie vás obslúžia a poradia vo výučbovej lekárni. Kde ju nájdete?
Zdroj: Nemocnica Šaca

Slovenská lekárnická komora pridelila štatút ,,Výučbová lekáreň“ verejnej lekárni Nemocnice Košice-Šaca. Vďaka tomuto štatútu je možné, aby sa študenti v magisterskom študijnom programe v študijnom odbore farmácia uchádzali v tejto lekárni o odbornú prax.

Logo na dverách

Na výkon povinnej praxe do tejto lekárne, ktorá sa nachádza na Žriedlovej ulici v Košiciach, sa môžu študenti prihlásiť od februára tohto roka.

Na to, aby lekáreň získala titul výučbovej, musela spĺňať prísne personálne, technické a logistické kritériá. Následne, po schválení Slovenskou lekárnickou komorou, sa zapísala do zoznamu výučbových lekární.

Zákazníci a pacienti lekárne sú o tom informovaní logom na vstupných dverách. ,,Na záujemcov sa tešíme, pretože si uvedomujeme dôležitosť vzdelávania farmaceutov v praxi. Ich výučba u nás potrvá pol roka, za ten čas im poskytneme všetky potrebné vedomosti a zručnosti, ktoré budú vo svojom budúcom pôsobení potrebovať. Ich univerzitné štúdium sa počas tejto praxe skvalitní a budú pripravenejší do svojho budúceho zamestnania,“ povedala Katarína Sklenárová, zodpovedná farmaceutka lekárne.

Zdroj: Nemocnica Šaca
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM