Eva Mikulová Správy

Študenti košického práva budú praxovať na Najvyššom súde

Právnická fakulta Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach bude spolupracovať s Najvyšším súdom. Podpísali memorandum o spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Študenti košického práva budú praxovať na Najvyššom súde
Zdroj: UPJŠ

Dekan Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach Miroslav Štrkolec a predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta, podpísali 22. septembra memorandum o spolupráci, ktoré umožní študentom práva zúčastniť sa bezplatných odborných stáží na pôde vrcholného orgánu všeobecného súdnictva na Slovensku.

Ľahší prístup k praxi otvára študentom košického práva možnosti čerpania skúsenosti, ktoré im po absolvovaní štúdia pomôžu uplatniť sa na trhu práce.

Interaktívne stretnutia

Pod vedením sudcu alebo asistenta sudcu absolvujú interaktívne odborné stretnutia zamerané na výmenu skúseností a poznatkov z rozhodovacej praxe Najvyššieho súdu SR.

Okrem študentov bude spolupráca zahŕňať aj vedecko-pedagogických zamestnancov fakulty, ktorí sa budú môcť napríklad zúčastniť na rokovania pléna alebo kolégia NS SR, odborných a iných podujatiach organizovaných partnerskou stranou.

Právnická fakulta umožní zastúpenie sudcov, asistentov sudcov alebo iných odborných zamestnancov NS SR v autorských kolektívoch vedeckých a iných publikácií vydávaných fakultou.

„Memorandum o spolupráci medzi našou fakultou a Najvyšším súdom pokrýva aj tie oblasti, ktoré sú už dnes sú už zabezpečované, zároveň sa však otvárajú aj nové možnosti spolupráce v študijnej či vedeckovýskumnej oblasti. Som rád, že NS SR otvára našim študentom možnosti pre krátkodobé stáže, ale aj vytvára príležitosti k spolupráci na konferenciách a workshopoch.“, uvítal podpis memoranda Miroslav Štrkolec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM