Krimi

STÚPOL počet dopravných nehôd: Košickí policajti vyšli na cesty, TOTO zistili počas akcie!

Niet týždňa, aby na slovenských cestách nevyhasol ľudský život.

Ilustračný obrázok k článku STÚPOL počet dopravných nehôd: Košickí policajti vyšli na cesty, TOTO zistili počas akcie!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Nitriansky kraj

„Na cestách v celej Slovenskej republike v poslednom období stúpol počet dopravných nehôd. Najhoršie na tom je však to, že niet týždňa, aby na cestách nevyhasol ľudský život. Život, ktorý nie je iba číslom v štatistike, ale osobou, ktorá niekde pri rodinnom stole bude poriadne chýbať,“ začala košická polícia svoj príspevok na sociálnej sieti.

Aj preto zorganizovala včera kontrolnú akciu a počas 4 hodín jej trvania policajné hliadky zaznamenali 33 prípadov prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti, jeden vodič vozidla nedal prednosť chodcovi na priechode pre chodcov, 26 vodičov nepoužilo bezpečnostný pás a technický stav 35 vozidiel nevyhovoval stanovených normám.

To ale nie je všetko. Dvaja vodiči nesprávnym spôsobom predchádzali iné vozidlo a 5 vodičov počas svojej jazdy telefonovalo, čo je tiež mimoriadne nebezpečné.

Muži zákona dávali účastníkom cestnej premávky aj fúkať a nielen šoférom, ale preverovali aj cyklistov. Pozitívna dychová skúška bola u 4 z nich. Rekordérom bol cyklista v meste Trebišov, pričom prekvapení zostali aj samotní policajti. Mal 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile!

Polícia upozorňuje, že mimo zastavaných území obce alebo označenej cyklotrasy je tolerancia alkoholu u cyklistov nulová.

„Nezabúdajte preto, že cyklista je rovnocenný účastník cestnej premávky a jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozuje nielen seba, ale aj svoje okolie rovnako, ako opitý vodič auta,“ poznamenala košická polícia.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM