Správy

Štvrté kolo testovania: V nedeľu dosiahla miera pozitivity 0,77 percenta

Situácia v Košiciach sa mierne zlepšuje. Testovanie však odhalilo ďalšie stovky pozitívnych.

Ilustračný obrázok k článku Štvrté kolo testovania: V nedeľu dosiahla miera pozitivity 0,77 percenta
Zdroj: TASR/František Iván

Od piatku (29. 1.) sa v Košiciach koná ďalšie kolo testovania na ochorenie COVID-19. V nedeľu (31. 1.) vykonali odberové tímy 32 358 testov a odhalili 252 pozitívnych prípadov. To predatavuje pozitivitu 0,77 percenta.

O výsledkoch informoval hovorca mesta Vladimír Fabian. Ako uviedol, dokopy v rámci druhého kola skríningu od stredy (27. 1.) vykonali v Košiciach 83 435 testov. Tie odhalili 754 pozitívnych, čo predstavuje 0,9-percentnú pozitivitu.

„Mobilná odberová jednotka vykonala v útulkoch, nocľahárňach a v krízových centrách počas víkendu (30. 1. a 31. 1.) dokopy 567 testov, pričom pozitivita sa nepotvrdila ani u jedného z klientov. Vďaka včasnej izolácii niekoľkých prípadov počas minulých testovaní situácia v týchto komunitách je pod kontrolou a mesto neustále dohliada na prísne dodržiavanie všetkých opatrení,“ uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

Testovanie nekončí

Podľa primátora Jaroslava Polačeka bude skríning pokračovať v pondelok (1. 2.) a v utorok (2. 2.) na piatich veľkokapacitných odberových miestach.

„Pre Košičanov je to štvrté kolo testovania, zdá sa, že sa to trocha zlepšuje, ale stále to nie je to, čo očakávame. V prípade, že sa spustí COVID-automat, vyzerá to, že Košice sa len tak ľahko testovania nezbavia,“ povedal Polaček s tým, že sú pripravení aj na prípadné ďalšie testovanie.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM