Eva Mikulová Samospráva

Štyri mestské podniky už poznajú mená víťazných kandidátov na riaditeľa

Traja najlepší kandidáti pochádzajú z Košíc, ďalší je zo západného Slovenska. Ich menovanie musia ešte schváliť poslanci mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Štyri mestské podniky už poznajú mená víťazných kandidátov na riaditeľa
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Výberové komisie určili uplynulý týždeň kvarteto najlepších uchádzačov, ktorých primátor Jaroslav Polaček predloží poslancom na schválenie počas štvrtkového rokovania Mestského zastupiteľstva.

Úvodné kolo

Ako informuje mesto na svojej oficiálnej stránke, z pondelkového neverejného a verejného vypočutia na post generálneho riaditeľa Bytového podniku mesta Košice (BPMK) si nomináciu vyslúžil vedúci úseku správy a údržby v Študentských domovoch a jedálňach Technickej univerzity v Košiciach Peter Vrábel.

Na utorkovom výberovom konaní na post šéfa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) získal najviac bodov od výberovej komisie konateľ spoločnosti Technik Slovakia Tomáš Kizek z Ratnoviec v okrese Piešťany.

Stredajšie neverejné aj verejné grilovanie na post šéfa spoločnosti TEHO najlepšie zvládol jeho súčasný poverený riaditeľ Jaroslav Tkáč, ktorý v tomto mestskom podniku na rôznych funkciách pracuje už 26,5 roka.

V štvrtkovom výberovom konaní na post riaditeľa K13 – Košické kultúrne centrá zvíťazil košický advokát a konateľ reklamnej agentúry Tomáš Petraško.

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček po oboznámení sa s výsledkami výberových konaní už komunikoval s víťaznými uchádzačmi a každý z nich prejavil vôľu uchádzať sa o dôveru poslancov zastupiteľstva.

Ak ju v štvrtok 19. septembra získajú, budú môcť na svoje nové posty nastúpiť už v priebehu októbra.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM