Eva Mikulová Správy

Súd s bratmi Paškovcami odročili. Dvaja bratia dostali poriadkovú pokutu

Poškodení sú už zo súsnych pojednávaní, ktoeé trvajú niekoľko rokov unavení a frustrovaní. Želajú si čo najrýchlejšie ukončenie tejto kauzy.

Ilustračný obrázok k článku Súd s bratmi Paškovcami odročili. Dvaja bratia dostali poriadkovú pokutu
2
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Traja bratia Paškovci, ktorí sú synovcami zosnulého bývalého predsedu parlamentu Pavla Paška sa v stredu 11. marca mali opäť postaviť pred Okresný súd v Košiciach. Ten má opäť vyhodnotiť ich skutok, ktorý sa stal ešte v novembri v roku 2015.

Musia zaplatiť pokutu

Na súd prišiel len jeden z bratov, a to Maroš Paška. Dvaja bratia Martin a Branislav sa ospravedlnili z dôvodu choroby a priložili aj PN (doklad o práceneschop­nosti).

Ako však sudca uviedol, k PN mali doložiť v zmysle zákona aj vyjadrenie ošetrujúceho lekára, či táto PN – ka je ohrozujúca život alebo ide o nebezpečnú nákazu. Keďže toto potvrdenie chýba, tak im súd uložil poriadkovú pokutu vo výške 300 eur.

Ďalšie pojednávanie v tejto kauze sa bude konať v apríli.

Bratia Paškovci sú trestne stíhaní pre nočný incident, ktorý sa stal v novembri 2015 oproti dnes už bývalému obchodnému domu Tesco na Hlavnej ulici.

Bitka je zachytená na kamere a jeden z bratov Paškovcov vraj slovne obťažoval poškodenú Zuzanu K. Bránil ju jej priateľ Ján a ich príbuzní. Zuzana utrpela zranenia s dobou liečenia do ôsmich týždňov, ostatní boli zranení ľahko.

V roku 2017 súd rozhodol o vine obžalovaných, ale tí sa voči rozsudku odvolali.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM