Krimi

SUDCA zasiahol: Muža, ktorý vo vlaku POBODAL ženu, poslal za MREŽE

Mateja čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.

Ilustračný obrázok k článku SUDCA zasiahol: Muža, ktorý vo vlaku POBODAL ženu, poslal za MREŽE
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Útočník, ktorý mal v stredu (1. 11.) vo vlaku z Košíc do Žiliny pobodať 22-ročnú ženu, smeruje do preventívnej väzby. Rozhodol o tom v nedeľu popoludní sudca Mestského súdu v Košiciach. Pre médiá to potvrdil obhajca obvineného Mateja, ktorý čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.

„Môj klient bol vzatý do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby. Proti rozhodnutiu zatiaľ sťažnosť nepodal, ponechá si lehotu na rozhodnutie, ktorá je tri dni. Čo sa týka jeho výsluchu, ku skutku nevypovedal, vypovedal len k svojím osobným pomerom a k návrhu prokurátora na jeho vzatie do väzby,“ uviedol obhajca s tým, že obvinený po rozhodnutí súdu ihneď smeroval do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach. Polák nechcel komentovať zdravotný stav klienta a je podľa neho v súčasnosti ťažké predpokladať, kedy by sa mohol začať súdny proces.

Matej z okresu Spišská Nová Ves čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny hrozí 29-ročnému mužovi podľa polície trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Mladá žena, ktorú napadol v kupé náhle a bez zjavného dôvodu, je mimo ohrozenia života. Dobu liečenia lekári odhadli na dva týždne. Okrem bodných rán na krku utrpela aj rezné poranenia na rukách.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM