Správy

SVET O SLOVENSKU: Domina z Fekišoviec zabáva internet

Bizarné video, na ktorom starostka slovenskej obce Fekišovce karhá poslancov miestneho zastupiteľstva ako malé deti, sa už virálne šíri aj Českou republikou. Nečudo, také divadlo sa len tak nevidí.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Domina z Fekišoviec zabáva internet
Zdroj: printscreen youtube

Fekišovce sa zo dňa na deň stali najznámejšou dedinou na Slovensku – píšu viaceré české portály. Na svojich webstránkach zverejňujú zostrih zo zasadania miestneho zastupiteľstva vo Fekišovciach, ktorý sa za pár dní stal doslova legendárnym a videlo ho už viac ako milión ľudí. Mnoho českých čitateľov vníma škandalózne vystupovanie starostky Miloslavy Fedorovej (Smer-SD) ako odstrašujúci príklad priamej voľby starostu, o ktorej sa uvažuje aj v Česku.

Šikanovanie ako v škole

“Starostka Fekišoviec sa k poslancom správa ako učiteľka k žiakom. Karhá ich za chyby a núti ich, aby spievali štátnu hymnu, pričom ona sama spievať odmieta,” píše český portál ihned.cz. Všíma si aj trápnu situáciu, keď poslanci nevedia pokračovať, pretože neovládajú druhú slohu hymny, za čo im Fedorová patrične vynadá.

Urážky a ponižujúce napomínanie pokračuje aj ďalej, keď zvolení zástupcovia občanov majú skladať sľub. “Fedorová vystupuje výrazne autokraticky, neberie do úvahy hlasovanie a dohodu ostatných a odmieta akceptovať zapisovateľa, ktorého zvolili poslanci. “Rozhodujem ja!” Zmietne zo stola všetky námietky,” píše portál.

Nešetria ju

Český portál uvádza vyjadrenia diskutérov na sociálnych sieťach, ktorí starostku Fekišoviec označujú za “bývalú gestapáčku” a “nepríjemnú štekajúcu esesáčku.” V podobnom duchu sa vyjadrujú aj českí čitatelia: “Východniari – to je iný level!… ak by som ju stretol v noci, zahryznem sa do stromu a robím suchý konár… ako na vojne, keď primitíva povýšia.”

Mnohí komentátori považujú video za výstrahu pred priamou voľbou starostov a primátorov. V Česku si občania volia priamo len zastupiteľstvo a osoba starostu, či primátora je výsledkom následnej koaličnej dohody poslancov. “Toto je výsledok priamej voľby starostov na Slovensku. Cítia sa potom ako absolutistickí monarchovia, ktorí majú vždy hlavné slovo a pravdu, podobne ako u nás priamo zvolený prezident,píše jeden z českých čitateľov.

Mnohých tiež prekvapuje, že si poslanci so sklonenými hlavami nechali nadávať a ozvala sa len jediná žena: “Tí muži sú tam na hanbu, preboha, čo je to za chlapov?… Miestni ľudia si evidentne zvolili partiu masochistov a jednu psychopatickú dominu. Myslím, že Fekišovce majú šancu výrazne sa zviditeľniť a prilákať “bizár turistov,” podobne ako Černobyľ.”

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM