Správy

SVET O SLOVENSKU: Lyžovačka bude tento rok drahšia

Ceny skipasov vo Vysokých i Nízkych Tatrách budú v rôznych častiach sezóny rôzne vysoké. Ak sa vydáte na lyže počas najvyťaženejších dní, pripravte si viac peňazí.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Lyžovačka bude tento rok drahšia
Zdroj: TASR

Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) chystá pre lyžiarov tento rok nový systém cenovej politiky. Niekto vďaka tomu môže ušetriť, ale iní si zasa priplatia. V zásade to záleží od toho, kedy si svoju zimnú dovolenku na lyžiach naplánujete a či si kúpite skipas cez internet alebo klasicky až na svahu. O téme píše český portál idnes.cz.

Európsky unikát

“Očakávame zvýšenie priemernej ceny skipasov vo vrcholnej sezóne. Naopak, je reálne, že mimo najvyťaženejších dní budeme predávať aj za nižšie ceny ako v minulosti,” cituje idnes.cz hovorkyňu TMR Zuzanu Dobránszku. Nový systém sa dotkne lyžiarskych stredísk vo Vysokých a Nízkych Tatrách, ktoré TMR prevádzkuje.

Portál ďalej vysvetľuje, že nová cenová politika je v podstate veľmi podobná spôsobu, ako sa predávajú letenky. “Vo všeobecnosti platí, že kto si kúpi lístky v predstihu zaplatí menej ako na poslednú chvíľu,” píše idnes.cz. Kupovať si skipas viac ako týždeň dopredu však môže byť rizikové, pretože počasie a kvalitný sneh nemusia vydržať.

“Nový systém určovania cien zavádza TMR do praxe spolu s ďalšími lyžiarskymi strediskami vo Švajčiarsku ako prvý v Európe,” dodáva portál. Zároveň upresňuje, že spoločnosť stanoví minimálnu a maximálnu možnú cenu skipasov.

Radšej cez internet

Už dnes sa ukazuje, že najviac si priplatia lyžiari, ktorí sa do hôr vyberú koncom decembra. Vianočné a silvestrovské termíny totiž patria tradične medzi najvyťaženejšie. “Napríklad v Jasnej neďaleko Liptovského Mikuláša stojí permanentka na 30. Decembra kupovaná pri pokladni 60 eur. To je výrazne viac ako minulý rok, keď TMR ešte uplatňovala pevné ceny pre jednotlivé časti sezóny,” píše idnes.cz.

Na druhej strane sa však niektoré januárové termíny dajú už dnes kúpiť lacnejšie ako pred rokom. Portál zároveň odporúča využiť možnosť zakúpiť si skipasy cez internet, prípadne v samoobslužných termináloch priamo v lyžiarskych areáloch. Je to spôsob, ako získať výhodnejšiu cenu. “Najvyššie ceny budú pri nákupe v tradičných pokladniciach. TMR už dnes predáva 60 percent lístkov na vleky a lanovky elektronicky,” dodáva idnes.cz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM