záruba martin Rôzne

Svetielko organizuje zbierku pre rodičov, čo prišli o dieťa

(TASR) - Košická nezisková organizácia Svetielko pomoci sa opäť zapojí do celoslovenskej vianočnej zbierky Pomôžte spolu s nami, ktorú už po ôsmy raz organizuje Slovenská humanitná rada a spoločnosť Tesco.

Ako uviedla zakladateľka a správkyňa fondu Svetielko pomoci Miroslava Hunčíková, zbierka sa bude konať v dňoch 25. novembra až 19. decembra v hypermarkete Tesco na sídlisku nad Jazerom v Košiciach, vždy od štvrtka do nedele. „Zbierka patrí k jednému z najväčších charitatívnych projektov Slovenskej humanitnej rady. Za obdobie siedmich rokov sa podarilo vyzbierať viac ako 590.000 eur a podporiť takmer 250 projektov rôznych mimovládnych organizácií z celej SR. Pri prerozdeľovaní výťažku platí lokálny princíp, to znamená, že 100 percent výťažku zostáva pre miestnu organizáciu v danom regióne,“ dodala Hunčíková.
Výťažok z minuloročnej zbierky vo výške 2845,10 eura košická organizácia Svetielko pomoci použila na podporu oddelenia Detskej onkológie a hematológie v Košiciach a na finančnú výpomoc rodinám s chorými deťmi.
„Výťažok z tohtoročnej zbierky použijeme na podporu a aktivity pre rodičov, ktorí prišli v dôsledku rakoviny o svoje dieťa,“ uzavrela Hunčíková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM