Alexandra Kolínská Rôzne

Svetový deň zvierat v košickej zoo: Mláďatko lemura pokrstí Marián Čekovský

Nielen deti, ale aj dospelí sa môžu opäť tešiť na Svetový deň zvierat v košickej zoo. Okrem súťaží je pripravený aj krst mláďatka lemura, ktorého sa podujme Marián Čekovský. Preštudujte si kompletný program.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň zvierat v košickej zoo: Mláďatko lemura pokrstí Marián Čekovský
Zdroj: TASR

„Pozývame všetkých milovníkov zvierat na oslavy Svetového dňa zvierat, ktorý sa uskutoční v našej zoo v nedeľu 4.októbra. Tradične sme ich spojili so slávnostným krstom mláďatka. Mláďatko lemura kata pokrstí Marián Čekovský,“ uvádza oficiálny web košickej zoo.

„Program bude pokračovať komentovaným kŕmením lemurov, tiež enrichmentom, ktorý pripravíme pre makakov magotov. Návštevníci sa môžu v nedeľu tešiť aj na pavilón vtákov a malých šeliem, ktorý si budú môcť prezrieť aj v jeho zázemí. Súčasťou osláv bude pre deti súťaž v kreslení,“ informuje web.

Ako ďalej píšu, oslavy sviatku zvierat siahajú do roku 1931 a sú späté s menom sv. Františka z Assisi, ktorý zasvätil svoj život starostlivosti o chorých a opustené zvieratá. „Svetový deň zvierat upozorňuje na to, že i zvieratá sú súčasťou našej planéty, a preto by naše chovanie k nim malo byť ohľaduplné a láskyplné,“ dodávajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM