Eva Mikulová Krimi

Syn zabránil otcovi zavraždiť mamu. Chcel ju zabiť nožom

K takmer ďalšej rodinnej tragédii došlo v utorok 7. januára v jednom z rodinných domov v obci Vrbnica v okrese Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Syn zabránil otcovi zavraždiť mamu. Chcel ju zabiť nožom
Zdroj: KR PZ Košice

Dorezanú ženu pred zabitím zachránil jej syn. Rodinná tragédia sa odohrala ešte v utorok 7. januára v rodinnom dome v obci Vrbnica v okrese Michalovce.

„S úmyslom usmrtiť svoju 40-ročnú manželku vošiel 57-ročný muž s kuchynským nožom v ruke za poškodenou ženou do spálne, a najmenej trikrát sa ju pokúsil bodnúť do oblasti hrudníka a brucha, pritom sa jej neustále vyhrážal zabitím a kričal, že pôjde do pekla,“ opisuje skutok krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Hrozí mu až doživotie

Žena sa aktívne bránila, a muž ju dorezal na rukách. Útočiť neprestával až kým do spálne nevošiel ich syn a ten otca odstrčil a vytrhol mu nôž.

Vďaka synovej pohotovej reakcii sa poškodenej podarilo vybehnúť zo spálne a vlastnou intenzívnou obranou si ochrániť život a zdravie. „57-ročný Peter bol bezprostredne po spáchaní skutku zaistený a umiestnený do cely policajného zaistenia. Žena bola ošetrená zdravotníckym personálom a podľa predbežnej lekárskej správy utrpela iba ľahké zranenia,“ dodáva L. Ivanová.

Muž svoj útok smeroval na životne dôležité orgány a v tomto prípade išlo aj o útok na chránenú osobu. Krajský vyšetrovateľ obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM