Správy

Ťahanovčania sa dočkali! Opraví sa frekventovaná cesta aj osvetlenie

Látanie a zasypávanie výtlkov bude minulosťou. Na Sídlisku Ťahanovce sa začne dlho očakávaná rekonštrukcia Americkej triedy.

Ilustračný obrázok k článku Ťahanovčania sa dočkali! Opraví sa frekventovaná cesta aj osvetlenie
Zdroj: Mesto Košice

Časť Americkej triedy v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko Ťahanovce prejde rekonštrukciou. S opravou úseku dlhého približne 600 metrov začnú na budúci týždeň. Na pondelkovom (28. 6.) brífingu to povedal primátor mesta Jaroslav Polaček.

V žalostnom stave

Oprava približne 8 200 štvorcových metrov cesty má stáť 95-tisíc eur. Predpokladaná hodnota zákazky bola podľa primátora o 48 percent vyššia. Obmedzenia v súvislosti s rekonštrukciou by podľa neho nemali výrazne ovplyvniť dopravu. Práce by mali byť hotové koncom letných prázdnin.

Ako povedal starosta mestskej časti Miloš Ihnát, ide o najkritickejší úsek cesty, ktorá je hlavnou tepnou sídliska. „Občania MČ Sídlisko Ťahanovce ho nazývajú lepenka, šachovnica. Naozaj je to len polepený úsek cesty, neustále sa rozpadávajúci,“ vysvetlil s tým, že výtlky do ich vyasfaltovania dočasne zasypávali pieskom.

Nové osvetlenie

Primátor pripomenul, že v rámci opravy uvedenej cesty obnovia v danom úseku aj verejné osvetlenie, kde pribudne 89 úsporných LED svietidiel.

„Od dnešného dňa sa budú rekonštruovať cesty tak, že to nebudú len súvislé opravy ciest, ale budú to aj chodníky a ďalšie prvky, ktoré so samotnou cestou súvisia. A čo je úplne novinkou, vždy budeme súvislé cesty robiť tak, aby sme opravili aj verejné osvetlenie,“ dodal Polaček.

Aktuálne dianie na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM