Eva Mikulová Rôzne

Ťahanovčania si pochutnali na guláši z diviakov, ktoré v januári zastrelili

Premnožené diviaky ohrozovali občanov sídliska už niekoľko rokov. Poľovníci počas povoleného lovu zastrelili 12 diviakov aj vodkyňu stáda a tak sú už menej odvážne.

Ilustračný obrázok k článku Ťahanovčania si pochutnali na guláši z diviakov, ktoré v januári zastrelili
9
Galéria
Zdroj: TASR , FB sídlisko Ťahanovce

V sobotu 23. februára sa na sídlisku Ťahanovce konali Fašiangové poľovnícke hody, ktoré boli prvou takouto akciou na sídlisku. Najväčším „ťahákom“ podujatia bol guláš v ktorom nechýbalo ani mäso z diviakov, ktoré zastrelili na sídlisku ešte 26. januára.

Hody boli mimoriadne úspešné, zúčastnili sa ich vyše 700 ľudí a guláš varili od skorého rána v štyroch varniciach. Nakoniec 150 litrov gulášu zjedli za 2 hodiny. Do gulášu použili 40 kíl hovädzieho mäsa, 10 kíl bravčového a 10 kíl mäsa z diviakov. „Som príjemne šokovaný z toho, koľko ľudí prišlo na túto akciu. Bol tu aj pán primátor Jaroslav Polaček a pani viceprimátorka Lucia Gurbáľová. Bola tu skvelá atmosféra, ľudia sa zabavili. Okrem gulášu si mohli pochutnať aj na iných pochúťkach, ako napríklad na šiškách s džemom,“ hovorí starosta M. Ihnát.

Diviaky už niekoľko rokov ohrozujú občanov sídliska a preto sa ešte 26. januára konal povolený lov na tieto divé zvery a bol mimoriadne úspešný. Poľovníci zabili 12 diviakov a medzi nimi i vodkyňu stáda. Ako hovorí starosta M. Ihnát, odstrely chcú podľa potreby ešte opakovať. Už vtedy prezradil, že by bol rád, keby sa časť diviačieho mäsa použila do gulášu pre všetkých obyvateľov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM