Kultúra

Tajuplné miesto plné tmavých zakútí: Knižnica v Košiciach sa zmení na nepoznanie

Košická knižnica sa zmení na tajuplné miesto plné tmavých zákutí! Ich spoznávanie, ale aj nočná návšteva divadla, umožní malým čitateľom spoznať nesmrteľný príbeh Fantóma opery. Nudiť sa isto nikto nebude.

Ilustračný obrázok k článku Tajuplné miesto plné tmavých zakútí: Knižnica v Košiciach sa zmení na nepoznanie
Zdroj: TASR

Do medzinárodného podujatia zameraného na podporu detského čítania Noc s Andersenom sa zapojí aj Verejná knižnica Jána Bocatia (VKJB) v Košiciach. Ako prezradila Alena Závocká z VKJB, témou bude Fantóm opery.

„Priestor centrálnej požičovne na Hviezdoslavovej ulici sa počas noci zo 4. na 5. apríla zmení na tajuplné miesto plné tmavých zákutí," informovala Závocká. Na deti podľa nej čaká veľa zaujímavých aktivít, súťaží a zábavy inšpirovaných nesmrteľným príbehom Fantóma.

„Nocľažníci sa môžu tešiť na nočnú prehliadku Štátneho divadla v Košiciach. Dozvedia sa niečo o tom, ako sa divadlo vyvíjalo od antiky až po súčasnosť. Pripravia svadobnú hostinu pre Fantóma a jeho milovanú Kristínu. Pohostia sa vlastnoručne ozdobenými svadobnými koláčmi,“ dodala Závocká.

Deti podľa indícií schovaných v knihách nájdu truhlicu plnú zlata. „Prekvapení však bude oveľa viac. A všetky skončia šťastným koncom, pretože ten je pre rozprávkové príbehy najdôležitejší,“ uzavrela Závocká.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM