Lukáš Zavacký Správy

Tak na TOTO si dajte pozor: Neradostné varovanie meteorológov pre Košice!

Pekné počasie u nás určite nečakajte! A meteorológovia sú navyše na pozore. Pre okres Košice vydali hneď dve nepríjemné výstrahy!

Ilustračný obrázok k článku Tak na TOTO si dajte pozor: Neradostné varovanie meteorológov pre Košice!
Zdroj: TASR

V našom okrese má poriadne zapršať a meteorológovia v tejto súvislosti dokonca vydali aj varovanie. Výstraha prvého stupňa pred dažďom platí na pondelok od 12:00 hod. až do 21:00 hod.

„V okrese Košice sa ojedinele očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 30 – 35 mm,“ informujú odborníci zo Slovenského meteorologického ústavu.

Upozorňujú, že tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ vystríhajú nás pred vyčíňaním počasia meteorológovia.

Pre náš okres vydali aj výstrahu pred veľkou vodou. „Vzhľadom na nasýtenosť povodí, zvýšené vodné stavy na tokoch a očakávané zrážky je predpoklad opätovného vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uvádza Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Odborníci SHMÚ nás vystríhajú pred povodňou z trvalého dažďa. Pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí až do utorka 10:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM