Správy

Takmer 20 vlakov meškalo kvôli poruche na trase Košice - Kostoľany nad Hornádom

Pre poškodené zberače a bočný držiak stožiara na železničnej trase Kostoľany nad Hornádom – Košice meškalo v piatok ráno 17 vlakov, dva boli odrieknuté.

Ilustračný obrázok k článku Takmer 20 vlakov meškalo kvôli poruche na trase Košice - Kostoľany nad Hornádom
Zdroj: TASR/Maroš Černý

Mimoriadnu udalosť zaznamenali o 6.40 hodine ráno v piatok 25. septembra.

„Meškania vlakov spôsobené poruchou na infraštruktúre boli v trvaní od desať do 210 minút. Pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava (ZSSK). Mimoriadna udalosť bola odstránená o 10.09 h,“ potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová s tým, že vlaky už opätovne premávajú.

Meškalo 17 vlakov a dva boli odrieknuté.

Železnice budú v najbližších dňoch prostredníctvom dodávateľa odstraňovať vzniknutú poruchu na koľajisku. „V čase do odstránenia prosíme cestujúcu verejnosť o strpenie. Na predmetnom úseku je dlhodobá výluka 2. traťovej koľaje pre rekonštrukciu. ŽSR sa snažia o odstraňovanie prechodných obmedzení trate (POTR),“ dodala s tým, že všetko závisí od finančných prostriedkov z úrovne štátneho rozpočtu.

K problému na železničnej trati v úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom a prerušeniu železničnej dopravy došlo aj v pondelok (21. 9.), dôvodom bolo vykoľajenie sa vozňa a strhnuté trakčné vedenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM