Andrea Mesarčíková Rôzne

Takmer 70 technických zásahov mali za 24 hodín hasiči v Košickom kraji

Takmer 70 technických zásahov, ktoré si vyžiadali následky pondelkovej (16.8.) veternej smršti a búrky, mali za ostatných 24 hodín hasiči v Košickom kraji.

Ako informoval dnes krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru Zoltán Spatz, v teréne bolo 75 kusov rôznej hasičskej techniky, od vozidiel, cez vysokozdvižné plošiny, po žeriavy.
Pri odstraňovaní popadaných kmeňov zasahovalo 152 hasičov. Ako spresnil Spatz, búrka vyčíňala nielen v Košiciach, ale aj okolí a v okresoch Trebišov, Rožňava a Spišská Nová Ves. Stromy padali nielen na komunikácie a komplikovali dopravu, ale aj na zaparkované automobily, najmä na mestských sídliskách. Na viacerých miestach, napríklad na Palackého, Pasteurovej a Polárnej ulici v Košiciach poškodili aj strechy áut.
Náporu silného vetra neodolali ani niektoré verejné budovy a rodinné domy. Stromy padali napríklad aj v areáli košickej Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici. Aj dnes ráno ešte mali hasiči výjazd k poškodenej streche rodinného domu v Spišských Tomášovciach. Podľa Spatza extrémy počasia si nevyžiadali žiadne zranenie a spôsobili len škody na majetku.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM