Kultúra

Tanec, divadlo aj akrobacia: Do Košíc sa vracia fascinujúci Move Fest

Košice budú opäť hostiť medzinárodný multižánrový festival. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Tanec, divadlo aj akrobacia: Do Košíc sa vracia fascinujúci Move Fest
Zdroj: TASR/František Iván

Festival súčasného tanca, nového cirkusu a fyzického divadla Move Fest sa po roku opäť vrátil do Košíc. Počas troch dní prinesie tanečný program, žánrovú rôznorodosť, sprievodné akcie či interaktívne stretnutia odrážajúce aktuálne dianie v európskom svete súčasného tanca.

Rozmanitý program

Témou štvrtého ročníka festivalu je životné prostredie. Za Tabačka Kulturfabrik o tom informovala Barbara Denciová. „Move Fest Košice je medzinárodné podujatie, v ktorom môže divák pohyb v rôznych podobách nielen vidieť, ale aj zažiť a pocítiť,“ uviedla.

Program bude prebiehať v kultúrnom centre Tabačka Kulturfabrik, na Strojárenskej ulici, v rekreačných priestoroch Areálu Anička či v mestskom parku pri jazierku. Jeho súčasťou budú napríklad tanečný workshop s predstavením pre deti, participatívne tanečné predstavenie, site-specific performance, výstava fotografií, tanečné karaoke a iné.

Nový cirkus vyrazí dych

Festival sa začne vo štvrtok (26. 8.) o 18.00 hod. predstavením nového cirkusu na Strojárenskej ulici pod názvom Etuda pre klavír a lano. Podľa Denciovej ide o otvorený interdisciplinárny projekt, v ktorom sa cirkusové umenie prelína s hudbou, súčasným tancom a neverbálnym divadlom. „Autorka v ňom preskúma interakciu medzi klavírom a klasickou akrobaciou na vzdušnom lane. Naživo bude k predstaveniu komponovať hudbu košický hudobník Braňo Findrik,“ spresnila.

Move Fest Košice 2021 realizuje košické občianske združenie PST-Priestor súčasného tanca v spolupráci s Tabačkou Kulturfabrik a Move Fest Ostrava. Bližšie informácie o programe sú zverejnené na webovej stránke www.movefest.sk.

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM