Eva Mikulová Rôzne

Telefónna búdka, ktorá zachraňuje: Pri Urbanovej veži nainštalovali moderný defibrilátor

Defibrilátor je umiestnený v starej nefunkčnej telefónnej búdke a bol financovaný z verejnej finančnej zbierky športovcov a zdravotníkov a vkladom Maratónskeho klubu.

Ilustračný obrázok k článku Telefónna búdka, ktorá zachraňuje: Pri Urbanovej veži nainštalovali moderný defibrilátor
Foto: Eva Mikulová

Umiestniť externý defibrilátor je iniciatívou zanietencov z Košickej záchranky. „Náš tím tvorí 41 ľudí. Vlani sme mali približne 120 ošetrení, z ktorých 8 sme transportovali do zdravotníckych zariadení. Zvyšok sme ošetrili v zdravotných staniciach, ktoré boli rozmiestnené popri trati. Našou snahou je, aby sme čo najmenej zaťažili tieto zariadenia a aby sme čo najviac ľudí dokázali ošetriť v našich staniciach," uviedla Ľubica Bajerovská z Košickej záchranky.

Verejná zbierka sa konala počas minuloročného maratónu a sprievodných programových dní. Externý defibrilátor symbolicky umiestnili do starej telefónnej búdky vzdialenej poslednú míľu pred cieľom košického maratónu. Slávnostne ho odovzdajú v piatok 5. októbra o 19,00 hodine.

Zabezpečený kamerami

Defibrilátor v kritických situáciach bude slúžiť verejnosti, aby však nepadol za obeť vandalom, tak bude chránený pred poškodením a ukradnutím bezpečnostnou kamerou, napojenou na políciu.

Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM