Tlačové správy

Tesco opäť pomôže komunitám, podporí vyše 230 lokálnych projektov

Reťazec sa stará o slovenské ko­munity, v ktorých pôsobí, už viac ako 20 rokov, a to aj v čase po nástupe koronakrízy. Získajte aj vy grant na zlepšenie vášho okolia.

Ilustračný obrázok k článku Tesco opäť pomôže komunitám, podporí vyše 230 lokálnych  projektov
Zdroj: TESCO SR

Nové lavičky v parkoch, kurzy nordic walkingu, mestské úle a mnohé ďalšie užitočné projekty na zlepšenie života v komunitách vznikli vďaka grantovému programu Tesca Vy rozhodujete, my pomáhame. Reťazec sa stará o slovenské ko­munity, v ktorých pôsobí, už viac ako 20 rokov, a to aj v čase po nástupe koronakrízy. Aktuálne Tesco vyhlásilo už 8. edíciu obľúbeného programu na podporu lokálnych projektov. Nápady a iniciatívy, ako zlepšiť kvalitu života vo svojom meste či v obci, môžu neziskové organizácie, školy či samosprávy prihlásiť až do 18. októbra, a to online na webstránke reťazca.

„V Tescu vyvíjame za každých okolností maximálne úsilie smerom k pomoci komunitám, a preto dlhodobo podporujeme iniciatívy, ktoré skrášľujú okolie a zlepšujú život vo všetkých regiónoch, kde pôsobíme. Vďaka programu Vy rozhodujete, my pomáhame sa nám doposiaľ podarilo podporiť takmer miliónom eur realizáciu 1 155 úžasných komunitných projektov. V jeho súčasnej edícii opäť rozdáme 170-tisíc eur na víťazné projekty. O podpore pre vybrané projekty rozhodnú zákazníci Tesca hlasovaním počas novembra a decembra tohto roka. Aj týmto spôsobom prinášame pre každého jedinečnú možnosť podieľať sa zlepšovaní života vo svojej komunite. Už teraz sa tešíme na nové nápady a iniciatívy – očakávame, že v aktuálnej edícii pribudnú aj návrhy, ako sa vyrovnať so súčasnou mimoriadnou situáciou po nástupe koronakrízy či ako podporiť zdravie a imunitu,“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.

Vďaka podpore Tesca dokážu miestne organizácie, školy či samosprávy skrášľovať svoje okolie, pomáhať zlepšovať životy ľudí i zvierat či podporovať deti a mládež vo voľnočasových aktivitách v komunitách naprieč Slovenskom.

Z doručených prihlášok vyberie komisia odborníkov zložená zo zástupcov Tesca aj Nadácie Pontis 231 finalistov. Už v januári budúceho roka – aj na základe hlasovania zákazníkov – autori vybraných projektov získajú podporu z grantového programu vo výške 300, 600 alebo 1 300 eur.

V uplynulých edíciách programu Vy rozhodujete, my pomáhame rozdali zákazníci Tesca najviac hlasov projektom na podporu športu a zdravia. V ostatnej siedmej edícii sa do hlasovania zapojil rekordný počet nakupujúcich – zákazníci reťazca odovzdali až 4 milióny žetónov získaných za každý nákup do hlasovacieho zariadenia.

Vďaka programu Vy rozhodujete, my pomáhame sa zrealizovalo v regiónoch napríklad:

  • 48 kultúrnych podujatí
  • 36 ihrísk
  • 63 vzdelávacích aktivít
  • 17 úprav verejných záhrad a parkov
  • 9 detských táborov
  • 4 dopravné ihriská
  • 3 pomoci pre útulky pre zvieratá
  • 5 aktivít na ochranu včiel

Pravidlá programu a informácie o všetkých edíciách sú na https://tesco.sk/pomahame/.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM