JAB Recept na dnes

Tip na silvestrovský obed či večeru: Urobte si bravčové líčka na červenom víne

Ak máte dosť zemiakového šalátu a ryby či rezňov skúste niečo iné. Čo takto bravčové líčka s cvikľovými kroketami?

Ilustračný obrázok k článku Tip na silvestrovský obed či večeru: Urobte si bravčové líčka na červenom víne
8
Galéria

Je tu posledný deň v roku. Ak premýšľate nad tým, čo by ste si mohli spraviť na obed či večeru a na zemiakový šalát a rezne už nemáte chuť, skúste napríklad tento recept, ktorý vymyslel a pripravil Maroš Dacho, študent Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi.

Bravčové líčka na červenom víne s mrkvovým pyré a kroketami s červenej repy

Potrebujeme: Bravčové líčka, cibuľu, koreňovú zeleninu, smotanu, strúhanku , vajíčko, červené víno, maslo, olivový olej, papriku, soľ, korenie,mrkvu, petržlen, červenú repu

Postup: Bravčové líčka osolíme, okoreníme a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z oboch strán. V tom istom oleji opečieme cibuľu do ktorej pridáme koreňovú zeleninu, trošku spečieme a pridáme červené víno. Víno vyredukujeme a dáme do toho dusiť mäso.

Kým sa mäso varí z mrkvy a smotany si pripravíme jednoduché pyré. Mrkvu podlejeme smotanou a na miernom ohni necháme zmäknúť. Potom rozmixujeme a zjemníme maslom. Dochutíme soľou a muškátovým orechom.

V ďalšom hrnci pripravíme hmotu na krokety z červenej repy tak, že uvaríme repu spolu s petržlenom. Po zmäknutí zeleniny spolu rozmixujeme pridáme vajíčko a strúhanku. Z hmoty vytvarujeme maličké guličky, ktoré vypražíme na oleji. Po dvoch hodinách príprav môžeme podávať. Dobrú chuť.

Potrebné ingrediencie, ako aj hotové jedlo nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Bravčové líčka na červenom víne
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM