Lukáš Zavacký Rôzne Správy

Tip na výlet v okolí Košíc: Jasovská skala ponúka nádhernú scenériu, FOTO

Výlet s priateľmi či rodinou môže byť nezabudnuteľný. A netreba ísť ani ďaleko. Jasovská skala sprostredkováva každému svojmu návštevníkovi nádherný výhľad, ktorý nájdete v našej galérii. Čo poviete?

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet v okolí Košíc: Jasovská skala ponúka nádhernú scenériu, FOTO
11
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Chodenie do prírody začína byť čoraz viac in. Ponúka totiž dokonalý oddych od neustáleho stresu a mestského ruchu. Jednou z možností je zájsť na spomenutú skalu (349 metrov nad morom). Vidieť z nej Volovské vrchy s Kojšovskou hoľou, ale aj napríklad Jasov, v ktorého bezprostrednej blízkosti sa nachádza.

Obec tiež disponuje známou miestnou jaskyňou, hradom, sústavou rybníkov či barokovým kláštorom premonštrátov s knižnicou a francúzskou záhradou. Možností je teda požehnane. Jedlo si so sebou nie je potrebné zobrať, keďže sú tu aj reštaurácie.

Ako sa na Jasovskú skalu dostať? Vzdialenosť medzi dedinou a metropolou východu je približne 30 kilometrov. Ak nie je možnosť využiť auto, autobus sem chodí z nástupišťa 7 a 8 z košickej stanice. Na miesto vedie náučný chodník. Ak chcete zistiť, aké bude cez aktuálny víkend počasie, navštívte našu sekciu v tomto odkaze.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM