Adam Stečák Kultúra

Tip na výlet: Z vyhliadkovej veže v tvare suda máte Tokaj ako na dlani

Určite všetci poznáte vinohradnícku oblasť Tokaj. Nachádza sa v okolí obcí Slovenské Nové Mesto, Černochov, Veľká a Malá Tŕňa, Veľká a Malá Bara. Prečo sem okrem dobrého vínka zavítať?

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Z vyhliadkovej veže v tvare suda máte Tokaj ako na dlani
10
Galéria

Vinohradnícka oblasť Tokaj nie je známa len na území Slovenska, ale po celom svete. Nie jedno víno z tejto oblasti vyhralo medzinárodnú súťaž vín a poukázalo tak na kvalitu produktov z tejto oblasti. V sudoch tu dozrieva aj značkový kráľovský mok. A z iného súdka je aj miestna drevená atrakcia.

Pýchou Tokajskej oblasti nie je už len víno ale aj drevená vyhliadková veža, ktorá je umiestnená medzi obcami Malá Tŕňa a Černochov.

Veža meria 12 metrov a atypickým tvarom suda poskytuje príjemné miesto pre relax, výhľad na vinice, a taktiež pohodlné posedenie v jej okolí.

Chýbať nemôže ani malá zábavná veža pre najmenších, kde sa vedia zabaviť. Táto atrakcia je vhodná na víkendovú túru či výlet do prírody. Zoznam ďalších atrakcií nájdete aj TU. Sú medzi nimi gazdovské pivnice, Tokajský vínny dom či možnosti plavby po rieke Bodrog.

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Vyhliadková veža Tokaj
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM