Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Čaká nás Street Food festival aj Blšák pre zvieratká

Horúco bude i tento víkend. Schladiť sa na kúpaliskách síce nemôžeme, ale môžeme stráviť príjemné chvíle na rôznych mestských akciách.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Čaká nás Street Food festival aj Blšák pre zvieratká
Zdroj: FB Street Food Corner

Košice Street Food Festival

Obľúbené gastronomické podujatie sa bude konať po piatykrát pred Kinom Úsmev. Ochutnajte svetovú kuchyňu v podaní lokálnych a zahraničných predajcov od 12,00 do 22,00 hodiny.

Kedy: piatok až sobota (14. – 16. september)

Spline Festival

V období od 15. do 22. septembra 2018 sa bude v niekoľkých kultúrnych inštitúciach v Košiciach a verejnom priestore konať už tretí ročník multižánrového Spline Festivalu 2018.*** „V rámci tretieho ročníka Spline Festivalu sa budeme venovať okrem iného rómskej menšine, sochám vo verejnom priestore, ich ochrane a budúcnosti. Počas festivalového týždňa sa diváci môžu tešiť tiež na výstavy, premietania, diskusie, performance, prehliadku sôch vo verejnom priestore alebo záverečný koncert, ktorý uzatvorí festival 22.septembra.“*** uvádza dramaturg festivalu Tomáš Makara.

Kedy: od 15. septembra do 22. septembra

September vo Fun parku

Aj v septembri sú pripravené zaujímavé akcie pre deti. Vo Fun parku na Severnom nábreží sa v sobotu od 16,30 uskutoční Potáborová párty s obľúbenými detskými animátormi.

Kedy: sobota 15. september

Blšák na pomoc zvieratám

V Pivárni Záhrada na Kukučínovej 13, sa uskutoční historicky druhý Blšák na pomoc zvieratám – psíkom z OZ Psy ulice a mačičkám z Srdce pre mačky. K dispozícii bude detský kútik s pieskoviskom ale aj detské dielničky, kde si budú môcť vaše detičky niečo namaľovať či vyrobiť. Celý výťažok z predaja bude použitý na pomoc zvieratkám – na nákup krmiva, teraz tak potrebných antiparazitných prípravkov, na kastrácie, operácie, očkovania a na ostatné veterinárne ošetrenia.

Kedy: nedeľa 16. septembra od 10,00 do 16,00 hodiny

Tvorivý ateliér

V Múzeu Vojtecha Löfflera si opäť vyskúšajte pod odborným dohľadom maľovanie a kreslenie. Najprv bude priestor vyhradený pre deti od 14,00 do 15,30 hodiny a potom už budú maľovať dospelí od 15,30 do 17,00 hodiny.

Kedy: nedeľa 16. september

Zdroj: FB Piváreň Záhrada
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM