Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Čo tak naučiť sa variť mexické špeciality?

Januárový víkend je ako stvorený na zimné športy. A keď ich neovládate, môžete absolvovať kurzy korčuľovania a deti sa zas naučia lyžovať na obľúbenom lyžiarskom kurze.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Čo tak naučiť sa variť mexické špeciality?
Zdroj: TASR

Výstava Koníčky

Výstava Koníčky je venovaná koníkovi ako motívu, ktorého využitie má v našej spoločnosti stáročnú tradíciu v mnohorakých materiáloch. Predstavuje jeho transformujúcu sa podobu od dostupných historických dokladov cez obdobie tvorivosti pod značkou úľuv až po jeho súčasné znázornenie v dizajne. Koník je hračka, suvenír, interiérový doplnok, interaktívny prvok vo svete detí aj dospelých. Výstava ho uchopila v historickom kontexte tradičnej ľudovej kultúry cez jeho symboliku, spätosť s človekom pri práci i významnú rolu, ktorú zohrával vo svete detí. Výstava je v ÚĽUV – Regionálne centrum remesiel na Mäsiarskej ulici 52

Kedy: piatok 11. januára od 13,00 do 17,00 hodiny

1. Detské mesto povolaní

Mestečko povolaní pre deti nájdete v OC Cassovia. Mestečko povolaní Moje­mesto funguje ako mestečko, v ktorom sa žije bežným životom – lekári liečia chorých, stavbári stavajú domy, pracovníci logistiky prepravujú zásielky,  kuchári varia, mechanici pracujú vo výrobe. Jednotlivé povolania sú nasimulované v priestoroch mestečka povolaní a vykonávajú ich deti spolu s animátorom.  

Kedy: denne od 11,00 do 19,00 hodiny

Mexická kuchyňa

Ak hľadáte spôsob, ako si zohriať srdce, nahliadnite do mexickej kuchyne. Cesta do Mexika poštípe chuťové poháriky a pohladí vašu kulinársku dušu. Na tomto kurze v Chefparade na Moldavskej ulici 8B sa dozviete rozdiel medzi tacos, fa­jitas, enchila­das a pripravíš si burritos a qu­esadillas. Aby ste sa príliš nenudili, povenujeme sa aj salsám a ho­memade mexickým omáčkam. Naučíte sa pripravovať pravé guacamole a zistíte, ako rozoznať zrelé avokádo. Nezabudneme ani na štipľavé fazule s hovädzím mäsom, nazývané chilli con carne a dozviete sa, že v Mexiku existujú desiatky druhov papričiek, z ktorých má každá svoju typickú veľkosť, tvar aj chuť a minimálne 50 druhov fazule.

Kedy: sobota 12. januára od 16,00 hodiny

Kurz korčuľovania

V Crow Arene na Kavečanskej ceste môžete absolvovať kurz korčuľovania. Kurzy sú pre všetkých, ktorí potrebujú aktívne zregenerovať po náročnom týždni. Budete pod vedením kvalifikovaných trénerov a asistentov krasokorčuľovania s dlhoročnými skúsenosťami. Naučia vás základy korčuliarskej zručnosti -  odraz,  jazda vpred , jazda vzad, brzdiť, rozoznávať hrany, krokové pasáže, obraty, zvraty a pre náročných aj jednoduché skoky či piruety.

Kedy. sobota 12. januára od 7,45 hodiny

Superlyžovačka

Pre lyžiarov aj nelyžiarov, malých aj veľkých je tu aj tohto roku superlyžovačka. Organizuje ju CVČ Orgovánová 5. Zraz je v sobotu ráno pred CVČ, skade záujemcov odvezú autobusy do lyžiarského strediska.

Kedy: sobota 12. januára od 08:00 – 16:30 Odchod je o 8,00 hod. od CVČ Kórejská 1 Príchod je o 16,30 hod. pri CVČ Kórejská 1  

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM